Vrstvený burek so špenátom a fetou fotorecept

egreska - fotkaegreska, 1. novembra 2010
Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
2 šalky
150 ml, vlažné
50 ml
1/2 čl, instantné
1/2 čl
1 PL
Plnka:
 udusený
 roztopene
  na potretie




Postup

  1. 1

    Vymiesime si mäkke nelepive cesto a rozdelíme ho na tri časti.

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každu čast rozvalkame na tenučko,netreba podsýpat mukou ..

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každe cesto potrieme rozpusteným maslom,jedno posypeme šunkou..

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..na to dame druhé cesto s uduseným a vyžmýkaným špenatom..

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tretie cesto posypeme rozmrveným feta syrom.

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tretinu cesta preložíme ,potrieme maslom.

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Preložíme aj zvyšok cesta.

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Oba konce do stredu..

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Otočíme a valčekom trochu prevalkame,dajte pozor aby ste cesto neroztrhli.

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Preložíme na plech ,nakrajame na trojuholníky,zakryjeme a nechame hodinu kysnut.

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Natrieme vajíčkom,posypeme semiačkami a dame piect na 200 st asi 30 minut.

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Upečený do chrumkava..

    Vrstvený  burek so špenátom a fetou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

evusik
waw... krása niet čo dodať.... určite vyskúšam :-)
tothka
Hneď ma napadlo že to asi bude Egreškin rukopis. Úžasné a určite strašne dobré. V sobotu som na tržnici dostala kúpiť listový špenát, ešte dobre že som ho hneď neuvarila. Teraz mám dilemu špenát so syrovými palacinkami alebo burek. Dúfam že vystačí na oba.
tothka
Joj a chcela som sa spýtať, čím môžem nahradiť fetu, tú ja jednoducho
veľmi nemusím.
egreska
jéééj,dakujem vam..vy ma už tak dokonale poznáte :-)) @tothka dobrý bude aj nastruhany tvrdy syr (myslím si...) ale tá feta tomu dáva "říz"...
zitar
Mňa už môj muž nedá za nič, pre tieto Tvoje kysnuté cestá @egreska. Paráda...
sovka62
Potešila si ma. V lete som v Supetare obedovala burek skoro každý deň. Mávali syrový, mäsový a jablkový. Prvý som vyskúšala syrový a ten bol taký dobrý, že ostatné som už ani neochutnala. Mäso veľmi nemusím a jablkový by mi asi pripomínal štrúdľu. Vzácny mi bol práve ten so slankastým syrom, upečený do červena. Aj som rozmýšľala, že ho skúsim spraviť doma, ale určite bol z ťahaného cesta, stočený do rolády a potom zohnutý vo dvoje. To som si netrúfla. Ale tento tvoj určite vyskúšam, manžel bude rád, jemu to tiež veľmi chutilo.
babi
Vyzerá to krásne. Burek som ešte nejedla, aj keď viem o takomto slanom koláči,ale nemala som prestavu ako sa robí. podľa tvojho receptu a fotiek to nevyzerá až tak zložite, určite vyskúšam, lebo slané koláče mám možno radšej ako sladké.
babi
hneď som si to radšej vytlačila
zdezda
tak toto musím vyskúšať, to nemá chybu, krásne a moooc chutne koláčik vyzerá
sairaam
@egreska si veľmi šikovná. Mám na to strašnú chuť. Málokedy chcem
ihneď niečo vyskúšať. A teraz chcem veľmi.
tothka
@egre ška, dnes som upiekla tvoj burek, poviem ti že nemá chybu. najprv som si síce myslela, pokus - omyl, lebo sa mi cesto trochu lepilo na podložku, ale zvládla som to a je to vynikajúce.
lorain
Chcelo by to na konci kazdeho receptu uviest teplotu a cas pecenia.
Diki
greenewerrea
Burek som jedla v Ljubľane v Slovinsku, je to okrem potice, ich národného jedla( u nás sa to podobá závinu), jedno z najznámejších slovinských pochúťok, bolo to zaujímavé, tak skúsim si urobiť tento recept a poviem dojmy :))
psuchan
skúsil som s malými obmenami, výsledok je vynikajúci...
nemal som listový špenát,iba pretlak - vydusil som z neho vodu,šunku som rozprestrel , namiesto masla som použil olivový olej ...
julica
@egreska , pred dvoma dňami som sa vrátila zo srbska a burek som jedla hádam každý deň... :) domáci mi vraveli, že ho ani doma nepekávajú, lebo je zložité vyťahovať to cesto, z čoho som usúdila, že je to cesto podobné ťahanej štrúdli. Odkiaľ máš tento recept? Fakt to chutí rovnako? Chcela by som ho doma pripraviť našim, ten mäsový, mňam. Ináč ešte som sa ti chcela poďakovať za recept na ťahanú štrúdľu - robila som to vôbec prvýkrát a cesto sa ťahalo jedna báseň :) Vďaka
egreska
@julica neviem či bude chutit rovnako ako ten srbský (to asi ťažko) ale aj tento je super,ved vyskušaj a potom porovnaj ,som zvedavá...receptík je z internetu ..a som rada že sa ti aj štrudla podarila ,nekecala som ked som vravela,že s cestom sa super pracuje :-))
tetuska
no, už konečne viem,čo je to burek, ukladám a upečiem...
pivonka
Teda, @egreska , toto vyzerá vááábne, jar je za dverami, špenát na záhradke bude, určite urobím. Vďaka za taký výnimočný recept.
pipsik
ahoj egreska,

jedna otazka....tie tri cesta sa daju na seba a potom sa to valka? prepac akosi som to nepochopila...hm....3 deti daju zabrat
misa1
tak tento recept je uplne MNAM. uz ho peciem tretikrat. ten spenat som ochutila este cesnakom, kedze cesnak je moja srdcovka. :-)
sikovna
robila som ho niekoľkokrát, je výborný aj na teplo aj na studeno, navrch dávam aj tekvicové jadierka, super mňamka
denyany
Včera som upiekla túto fajnotku. Dovolila som si malú zmenu-špenát som dala čerstvý listový, tepelne neupravený, len som ho osolila. Burek bol vynikajúci, všetkým chutil, takže ho určite upečiem zas. Vďaka za super recept.
babulicka
fiiha , urcite vyskusam tvoj receptik , burek som uz dlhsie chcela robit ale mala som dilemu ake cesto na to pouzit ..
nelisa
No, dievcence akosi mi to nenakyslo :( mam plnenu placku. Chutovo ok ale nie je to to, co som cakala... kde som urobila chybu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia