Foto: egreska
Suroviny
Cesto: | |
2 šalky |
|
150 ml, vlažné |
|
50 ml |
|
1/2 čl, instantné |
|
1/2 čl |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
|
|
udusený |
|
|
|
roztopene |
|
na potretie |
|
|
Postup
-
1
Vymiesime si mäkke nelepive cesto a rozdelíme ho na tri časti.
-
2
Každu čast rozvalkame na tenučko,netreba podsýpat mukou ..
-
3
Každe cesto potrieme rozpusteným maslom,jedno posypeme šunkou..
-
4
..na to dame druhé cesto s uduseným a vyžmýkaným špenatom..
-
5
Tretie cesto posypeme rozmrveným feta syrom.
-
6
Tretinu cesta preložíme ,potrieme maslom.
-
7
Preložíme aj zvyšok cesta.
-
8
Oba konce do stredu..
-
9
Otočíme a valčekom trochu prevalkame,dajte pozor aby ste cesto neroztrhli.
-
10
Preložíme na plech ,nakrajame na trojuholníky,zakryjeme a nechame hodinu kysnut.
-
11
Natrieme vajíčkom,posypeme semiačkami a dame piect na 200 st asi 30 minut.
-
12
Upečený do chrumkava..
veľmi nemusím.
ako vsetky tvoje recepty!
ihneď niečo vyskúšať. A teraz chcem veľmi.
Diki
nemal som listový špenát,iba pretlak - vydusil som z neho vodu,šunku som rozprestrel , namiesto masla som použil olivový olej ...
jedna otazka....tie tri cesta sa daju na seba a potom sa to valka? prepac akosi som to nepochopila...hm....3 deti daju zabrat