Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Tvarohovo-višňové ružičky z kysnutého cesta fotorecept

valina - fotkavalina, 23. septembra 2018
Tvarohovo-višňové ružičky z kysnutého cesta (fotorecept)
Foto: valina

Rýchly, dobre vyzerajúci recept s ovocím.

25-30
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
250 ml
1 kocka
1 KL
1 PL
150 ml
Plnka :
250 g
2 PL
2 KL
1 ks
25 ks ( alebo čerešne)
Na potretie :
1 ks




Postup

  1. 1

    V mlieku s cukrom a droždím necháme vzniesť kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky, s olejom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hod.

  2. 2

    Medzi tým si pripravíme plnky s tvarohu, škorice, cukru a vajíčka.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré na okraji 4x prerežeme. Do prostriedku dáme lyžičku plnky a narezané strany prikladáme k plnke až vznikne ružička. Do prostriedku dáme višňu. Celé to potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme na vymastený plech. Pečieme pri 200 °C 30 min.

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkné ružičky, postup je napsaný pěkně - jen má představivost přikládání narezaného testa je na nule. Hodilo by se pofotit pro antitalenty to prikladání. Jsi šikulka, pěkný receptík aj foto!
haji
@Valina (23.9.2018 12:51)
Děkuji, jsi sluníčko! Moje maličkost je na podobnou tvorbu natvrdlá, ale zvědavá jsem jako opice. Teď už je to jasné jako facka. I mně.
kikusiatko1507
@Haji , dakujem za opytanie, ani ja som si to celkom dobre nevedela predstavit, ako to budu lupienky drzat okolo plnky bez pridaneho postupu :-).
Je to velmi pekny recept, ruzicky krasne ukazu aj na slavnostnom stole. Dakujeme, @Valina :-)
luwinka
Jéjo , aké krásne ružičky. A dobre že si tu dala ten pofotený postup , takto sa viem lepšie v tom orientovať. ďakujem.
motyka
Véééľmi pekné a s tvarohom pre mňa aj vynikajúce. Vďaka za postup. Najbližšie bude mať sestra výročie, tak budú mať u mňa premieru.
1x valina
kucharka
Tak sa mi zapáčili tieto ružičky, že som ich aj dnes urobila. Nie sú len pekné, ale aj chutné. Ja som dávala maliny.
To zabalovanie nebolo až tak ťažké ako sa na prvý pohľad zdalo, aj keď budem ešte potrebovať viac praxe, aby som ich mala také pekné ako ty.
Ďakujem za recept.


2x haji a valina
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ružičky sú ozaj chutné a pekné. U mňa ako ktoré. Nevedela som aký preimer mám vypichovať. Najskôr boli malé a potom väčšie. S tými sa mi lepšie robilo aj boli ozaj pekné, ale mi vyšlo málo kusov /10/. Ale boli ozaj
chutné a pekné. Poprosila by som o priemer toho vykrojeného cesta a aj hrúbku vyvaľkaného cesta. Neodfotila som, nestihla som, bolo ich málo. Ďakujem za odpoveď.
rika111
tieto ružičky robievala moja svokra, vedela ich urobiť nielen krásne ale aj chutné. ja ich robievam iba občas a vždy si na ňu spomeniem hoci tu už viac ako 20 rokov nie je. Jej ružičky mi ju pripomenú.