Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami fotorecept

janikbj - fotkajanikbj, 9. júla 2015 15:07
Ďalšie recepty »
Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami (fotorecept)Foto: janikbj
6-8
porcií
20 min
príprava
40 min
na 220 °C

Suroviny

Krehké cesto:
4 dl celozrnná
160 g
1 - 2 PL studená
Plnka:
400 g hrudkovitý
200 g balkánskeho typu
400 g hustá kyslá
1,5 dl
3 ks
125 g
 na dusenie
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Z hladkej celozrnnej (alebo obyčajnej bielej) múky, nasekaného vychladeného masla a 1 čl soli rukami rýchlo spracujeme drobeničku, pridáme do nej 1-2 PL studenej vody a rýchlo vypracujeme cesto (tak, aby sa maslo netopilo). Dáme ho na chvíľu do chladničky. Formu na quiche alebo v mojom prípade malý plech (30x24cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto doňho natlačíme a okraje vytiahneme vyššie aspoň 3cm. Popicháme vidličkou a dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov na asi 10 min.

  2. 2

    Kým sa cesto pečie, natrhaný baby špenát na troche masla podusíme 2 min., len kým nezvädne. Vo veľkej miske rozmiešame vajíčka (3 väčšie alebo 4 menšie), 1,5dl mlieka, kyslú smotanu, tvaroh, rozmrvený balkánsky syr. Podľa chuti osolíme. Do tejto zmesi vmiešame podusený vychladnutý špenát. Cherry paradajky nakrájame na polovice.

    Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na predpečené cesto vylejeme tvarohovú zmes, poukladáme nakrájané paradajky, reznou stranou hore.

    Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme asi 45 min., kým nie sú okraje upečené do zlata a stred stuhnutý. Stred bude trasľavý dlhšie, keď bude koláč chladnúť, stuhne úplne. Koláč nekrájame úplne horúci, plnka nebude držať tvar. Čo sa u nás, samozrejme stalo, ale hlad je hlad :D

    Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist