Tvarohovo-pudingové buchty a jablkovo-jahodový koláč s posýpkou
Kysnuté koláče sú u nás takmer každý týždeň, len treba občas vymyslieť nové náplne...
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 450 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň tvarohová: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň pudingová: | |
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň jablkovo-jahodová : | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Posýpka: | |
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z droždia,trošky cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások,necháme vykysnúť. Pridáme do múky,do ktorej sme primiešali cukor,vanilku,1 malú lyžičku soli,maslo,olej a vajcia. Zamiesime a necháme cesto vykysnúť na teplom mieste.
- 2
 Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, rozvaľkáme, menšiu časť necháme na jablkový koláč. Vymiešame si tvaroh s cukrami a žĺtkom a uvaríme čokoládový puding.
- 3
 Väčšiu časť rozkrájame na štvorce, plníme z tvarohovej, aj pudingovej plnky po kávovej lyžičke.
                                                    - 4
 Zatočíme a ukladáme tesne vedľa seba,klasické podlhovasté buchty.
                                                    - 5
 Pečieme najskôr na 100°C asi 10minút,potom dopekáme do zlatista na 170°C asi ešte 20minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme roztopeným maslom, do ktorého sme pridali javorový sirup.
                                                    - 6
 Druhú časť cesta vyvaľkáme a dáme na vymastený plech. Vymiešame si strúhané jablká,jahody, pridáme mleté orechy a strúhanku, tie nám vypijú šťavu, ktorú určite jablká pustia a pridáme cukor. Ja som použila jabĺčka aj jahody s jesennej úrody, ktoré som mala zamrazené.
                                                    - 7
 Natrieme na cesto,s múky,cukru a masla urobíme posýpku,rovnomerne posypeme koláč, pečieme rovnakým spôsobom.
                                                    - 8
 Maličké množstvo cesta mi zostalo, tak som urobila také mini osie hniezda. Snáď príde zmena náplne niekomu vhod,prajem dobrú chuť....
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu