Tvarohovo-medový zákusok

Autor receptu: vevnisko

na formu s priemerom 26 cm čas prípravy: 45 min čas chladenia: 3 hodiny dúfam že recept si nájde svojich fanúšikov aj mimo okruhu našej rodiny

8
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Medové pláty rozdrobíme a premiešame s perníkovým koreníma roztopeným maslom a rovnomerne natlačíme do tortovej formy jemne vymastenej maslom. Najmenej na jednu hodinu odložíme do chladničky.
  2. Plnotučný tvaroh dôkladne rozmiešame s tekutým medom a balíčkom vanilkového cukru. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, (10min necháme naboptnať, merne okrejeme), vmiešame asi 2PL ochuteného tvarohu. Potom premiešame všetok tvaroh so želatínou a dáme na 15 min do chladničky.
  3. Smotanu vyšlaháme so stužovadlom (ja pridávam tiež troška cukrú múčka) a opatrne vmiešame do vychladeného tvarohu. Pripravenú plnku natrieme na medový korpus, povrch uhladíme a aspoň na 2 hodiny dáme do chladničky.
  4. Pred podávaním môžme popustiť uzdu svojej fantázie. Ja som tentokrát vsadila na marcipán a škoricu.