Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohovo-kokosový mls fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 8. novembra 2019
Tvarohovo-kokosový mls (fotorecept)
Foto: stanci11

Tak toto je nutrične bohatá bomba, ktorú proste musím pridať, aj keď som to vlastne nemala v pláne (ale dopadol perfektne). Môže to Zobraziť celý popisTak toto je nutrične bohatá bomba, ktorú proste musím pridať, aj keď som to vlastne nemala v pláne (ale dopadol perfektne). Môže to byť dezert, ktorý nezaťaží bruško, alebo ako pre mňa raňajky či desiata. Úplne dokonalé, ak to trošku vymazlíte rozpustenou tmavou čokoládou alebo orieškovým maslom. No úžasné ;)

12
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
200 g
100 g
3 ks
200 ml
1/2 bal.
štipka




Postup

  1. 1

    Postup je až smiešne jednoduchý musím sa priznať. V miske som vymixovala tvarohy, vajíčka, med, citrónovú kôru + trošku šťavy a prdopeč.

    Tvarohovo-kokosový mls (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vedľa som si vyšľahala bielky so štipkou soli, pridala do zmesi spolu s vanilkou, a jemne premiešala - z pôvodne fakt tuhej hmoty vznikne polotekutá.

    Tvarohovo-kokosový mls (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi 2/3 cesta som vliala do formičky a do zbytku som pridala kakao (od ruky - asi 1 PL), premiešala som a roztrela ako vrchnú vrstvu.

    Tvarohovo-kokosový mls (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som to cca 45 min na 180 stupňoch a samozrejme som špajdľovala, klasická ja :D Inak vôňa čo sa šírila po byte bola priam neskutočná. No a výsledok vidíte - Stanči neodhadla veľkosť formy a rozpínavosť cesta, takže sme zľahka zmenili tvar :D Ale nič to neubralo na chuti, len ten výzor je taký trošku rozplácnutý :D

    Tvarohovo-kokosový mls (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a k podávaniu? Koláčik je neskutočne vláčny, čo som ani nečakala, ale naozaj kto by ho chcel povýšiť, tak pár frckov tmavej čokolády, orechového masla, alebo dokonca pikantného džemu - no môže to byť vlastne niekoľko rôznych svačiniek :)

Diskusia k receptu

haji
Mám ráda koláče s tvarohem, jakékoliv podoby, receptík vypadá zajímavě a lehce proveditelně. Díky za inspiraci, jsi šikulka!
stanci11
@haji ďakujem moc!! mne je normálne ľúto že nestíham v tej kuchyni tvoriť viac, ale tak aspoň niečo! ;) ak vyskúšaš verím že bude chutiť :)

1x haji
afataga
Tak toto sa ti podarilo, kolko asi si dala toho medu? Myslim, ze by to slo aj s datlovym sirupom, alebo niecim podobnym.
farbuska
Pôjde sa naň! recept vyzerá veľmi chutne a postup vhodný aj pre nezdatných pekárov ako ja. Vďaka.
afataga
Upecene, ale ty si asi bosorka, lebo mne to skoro vobec nevyskocilo. Chutovo vyborne, ale take placate.
Kakao som nedala, ale dala som hrozienka a lyzicu kokosoveho cukru. Netusis, kde je zrada?


stanci11
@afataga ahojky - prepáč že som neodpísala - mne nechodia upozornenia keď niekto pridá komentár (otázka: tebe hej?)
-neviem prečo nevyskočil ale keď pozerám na tú fotku tak tam vidím hrudky tvarohu dosť, ja som ich nemala (asi som to rozmixovala trošku viac) takže rátam že to ho zaťažilo? mne ako fakt narástol až som myslela že to z tej formy vystrelí :D
afataga
@stanci11 (13.12.2019 10:40)

Si ma odhalila, moc som to nemixovala, ja sa polepsim, alebo pojdem k tebe na kurz carovania :-). Komentare ani mne nechodia do mailu, aj som pisala do redakcie, ale zatial ziadna reakcia.
mijaita
@afataga @staci11 devcata, uz drive tu nekdo psal, mozna @admin ze oznameni o pridanem komentari chodi jen drive registrovanym. Duvod nevim, ale vim, ze se tu problemy neresi. Mne rekace na koment chodi, ale asi jedna z mala. Zkuste @Tomas :-)
stanci11
@afataga - kurz čarovania pre teba usporiadam rada, nazvem to "ako mixovať až na padrť" :D

@mijaita no ja už som tiež písala, akože najlepšie vychádza kontrolovať si to cez profil ale úprimne to ma proste nenapadne len tak :/



darag
Vyzerá výborne, skúsim ;) ale zaujimalo by ma kde sa stratilo mlieko?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia