Tvarohový koláč

Tvarohovo-kokosový mls (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Tak toto je nutrične bohatá bomba, ktorú proste musím pridať, aj keď som to vlastne nemala v pláne (ale dopadol perfektne).* Môže to byť dezert, ktorý nezaťaží bruško, alebo ako pre mňa raňajky či desiata. Úplne dokonalé, ak to trošku vymazlíte rozpustenou tmavou čokoládou alebo orieškovým maslom. No úžasné ;)

12
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Postup je až smiešne jednoduchý musím sa priznať. V miske som vymixovala tvarohy, vajíčka, med, citrónovú kôru + trošku šťavy a prdopeč.
  2. Vedľa som si vyšľahala bielky so štipkou soli, pridala do zmesi spolu s vanilkou, a jemne premiešala - z pôvodne fakt tuhej hmoty vznikne polotekutá.
  3. Asi 2/3 cesta som vliala do formičky a do zbytku som pridala kakao (od ruky - asi 1 PL), premiešala som a roztrela ako vrchnú vrstvu.
  4. Piekla som to cca 45 min na 180 stupňoch a samozrejme som špajdľovala, klasická ja :D Inak vôňa čo sa šírila po byte bola priam neskutočná. No a výsledok vidíte - Stanči neodhadla veľkosť formy a rozpínavosť cesta, takže sme zľahka zmenili tvar :D Ale nič to neubralo na chuti, len ten výzor je taký trošku rozplácnutý :D
  5. No a k podávaniu? Koláčik je neskutočne vláčny, čo som ani nečakala, ale naozaj kto by ho chcel povýšiť, tak pár frckov tmavej čokolády, orechového masla, alebo dokonca pikantného džemu - no môže to byť vlastne niekoľko rôznych svačiniek :)