Tvarohovo-jablková tarte

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20+170 minút
na 175,160 °C

Suroviny

Postup

  1. Krehké cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme polhodinu odstáť v chladničke. Po odstátí cestom vystelieme formu na tarte alebo tortovú formu – nezabudneme vytvoriť aj okraj. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 175 °C približne 20 minút.
  2. Tvarohová plnka: Tvaroh, maslo, vanilku a soľ vymiešame do hladkej, mierne našľahanej masy. Prišľaháme jeden žĺtok. Opatrne primiešame múku s hrozienkami. Bielok s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do tvarohovej masy.
  3. Tvarohovú masu vylejeme na upečený korpus z krehkého cesta. Na tvaroh navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou a cukrom podľa chuti. Opäť dáme piecť na 160 °C asi 50 minút. Po upečení a vychladnutí polejeme čírym tortovým želé.