Tvarohovo-jablková tarte
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
20+170 minút na 175,160 °C |
Postup- Krehké cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame
a vypracujeme hladké cesto. Necháme polhodinu
odstáť v chladničke. Po odstátí cestom
vystelieme formu na tarte alebo tortovú formu
– nezabudneme vytvoriť aj okraj. Cesto popicháme
vidličkou a dáme piecť na 175 °C približne
20 minút.
- Tvarohová plnka: Tvaroh, maslo, vanilku
a soľ vymiešame do hladkej, mierne našľahanej
masy. Prišľaháme jeden žĺtok. Opatrne primiešame
múku s hrozienkami. Bielok s cukrom vyšľaháme
na tuhý sneh a jemne vmiešame do tvarohovej
masy.
- Tvarohovú masu vylejeme na upečený korpus
z krehkého cesta. Na tvaroh navrstvíme nastrúhané
jablká, ktoré posypeme škoricou a cukrom
podľa chuti. Opäť dáme piecť na 160 °C
asi 50 minút. Po upečení a vychladnutí polejeme
čírym tortovým želé.
|