Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: boise

Výborné k polievkam, alebo na večeru.

8
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Jednu väčšiu cibuľu, alebo dve menšie (4 maličké, 8 úplne krpatých atď) pokrájame na drobno a opražíme do zlatista na oleji.
  2. Do misky nasypeme múku, pridáme tvaroh, maslo, soľ, cukor, prášok do pečiva a vychladnutú (aby sme predišli popáleninám tretieho stupňa) opraženú cibuľu (aj s olejom).
  3. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na linke odpočívať cca 30 minút. Človeku sa až veriť nechce že tam nejde žiadna voda alebo čokoľvek tekuté. Hoci cesto nevyzerá dôveryhodne, nedajte sa odradiť. (Ak máte predsa len málo mokrý tvaroh, tak kľudne pridajte pár lyžíc vody).
  4. Cesto rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme guličky, ktoré jemne pritlačíme rukou (ale teda jemne, nerobíme palacinky). Na vrchu ich narežeme, potrieme mliekom a posypeme sezamovými semiačkami.
  5. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov do zlatova (cca 20-30 minút). Vôňa z pečenia naplní celý byt a dokonale vyhladuje aj tých najväčších odporcov tvarohu (mám otestované).
  6. Necháme vychladnúť a vychutnávame jedinečnú chuť tvarohu s cibuľkou :) Dobrú chuť!