Tvarohové žemle
Tvarohové žemle

Tvarohové žemle

amandi - bez fotkyamandi, 19. januára 2019
Tvarohové žemle
Foto: amandi

Recept som dostala od sestry, ktorá ho tiež dostala od niekoho a predpokladám, že ten niekto ho dostal od niekoho tiež :)

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g ( 2,5 %)
3 ks
50 g
3 PL
1/2 bal.
podľa chuti
1 ČL
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dať do misky a vypracovať cesto.

  2. 2

    Do cesta je možné pridať akéhoľvek semienka, alebo bylinky, či korenie.

  3. 3

    Vytvarovať asi 6 ks žemličiek (nie placiek) o priemere cca 6 cm. Dať na plech pokrytý papierom na pečenie, posypať sezamom a vložiť do rúry.

    Tvarohové žemle - obrázok 3
  4. 4

    Piecť 20 minút na 180 °C.

    Tvarohové žemle - obrázok 4
  5. 5

    Upečené žemle nechať vychladnúť a môžu sa konzumovať ako bežné pečivo.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Mirop (20.1.2019 06:33)

Jasné, že keď denne ješ chlieb, pečivo, tak ti toto veľmi chutiť nebude. Ale keď dva roky pečivo neješ, tak ti aj takáto náhrada príde ako mana nebeská