Tvarohové zapletané koláčiky fotorecept
Foto: mitzy
Koláčiky pre radosť ;)
porcií
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
500 ml |
|
200 ml (rastlinné) |
|
5 - 6 PL (trstinový) |
|
1 ks |
|
21 g |
|
štipka |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
250 g (hrudkový) |
|
2 PL |
|
hrsť |
|
1 kopcovitá PL |
|
1 PL |
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na poprášenie: | |
|
Postup
-
1
Zarobíme v miske kvások z droždia, mlieka a lyžičky cukru a necháme 15 minút pracovať. V mise zmiešame múku, cukor, štipku soli. Pridáme kvások, bielko a vypracujeme cesto. Poprášime ho múkou, zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť na hodinku, aby zdvojnásobilo svoj objem. Zatiaľ zmiešame prísady na plnku. Keď cesto nakysne, preklopíme ho na pomúčenú dosku, vytvarujeme bochník a rozrežeme ho na dve polovice. Každú polovicu rozťaháme do kruhu a potom cesto prejdeme valčekom, aby vznikol kruh s priemerom cca 30 cm. Kruh rozdelíme na štyri časti.
-
2
Každú časť kruhu potiahneme nadol a do strán. Po dvoch stranách urobíme tri zárezy. Do stredu položíme polievkovou lyžicou plnku.
-
3
Narezané pruhy poprepletáme a cesto na spodu zahneme.
-
4
Koláčiky rozmiestnime na maslom vytretom plechu. Necháme ich podkysnúť 15 - 20 minút. Natrieme ich zvrchu a po bokoch rozpusteným maslom a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 - 190 stupňov. Pečieme do zlatista (20 - 30 minút).
-
5
Koláčiky po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť, ešte teplé poprášime práškovým cukrom.
-
6
Dobrú chuť :)
ďakujem :)
Ďakujem krásne za odozvu a veeeéľmi sa teším, že chutilo! Koláče sú krásne na foto, akože by neboli :)
Máš ich nádhernééé :) teším sa!!!