Tvarohové slané tyčinky fotorecept

tinca - fotkatinca, 6. apríla 2015
Tvarohové slané tyčinky (fotorecept)
Foto: tinca

Milujem recepty, kde nejde veľa surovín a tento je jeden z nich,mám ho dávno od priateľky.Vhodné pohostenie aj pre šibačov.

10 minút
príprava
7-10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 kl
Na dokončenie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, tuk necháme zmäknúť. Múku preosejeme a zmiešame so soľou, pridáme pokrájaný tuk a rozdrobený tvaroh. Ja mám najradšej bánovecký v kocke. Všetko dobre premiesime a necháme odpočinúť v chladničke cca 45 minút.

    Tvarohové slané tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Zvolíme si veľkosť a radielkom pokrájame na úhľadné tyčinky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom jemne posolíme a posypeme celou rascou, sezamom alebo môžeme aj celým makom. Ja som volila prvé dve posýpky. Pečieme pri 180°C do ružova.

    Tvarohové slané tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rada navyše: Ak ich nezjete v ten deň, treba ich uchovať v plechovej dóze, lebo tvaroh má tendeciu, že pečivo stvrdne. Dobrú chuť!

    Tvarohové slané tyčinky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Stará dobrá klasika, mama ich pekávala už keď som bola malé decko. Niet nad ňu, tiež mám rada jednoduché jedlá, do ktorých ide málo surovín.
Apropó, klasika. Tešila som sa reláciu Slovensko chutí, po dvoch dieloch som úplne znechutená, ďalej nepozerám. Myslím si, že naše slovenské klasické recepty sú naším bohatstvom a môj rozum nevie pochopiť, prečo ich treba spotvoriť na "modernú" verziu. Najviac ma dorazila maková štrúdľa, tú dokatovali tak, že by ju vlastná mater nespoznala. Nič proti tvorivosti, ale nech si páni majstri tvoria vlastné recepty, naše osvedčené nech nechajú na pokoji!
@tinca : Krasne a dobre - Veru, klasika sa nema menit.

Suhlasim @sovka s tebou - videla som tu relaciu 3x chcela som dat sancu avsak mi nesedia ani hlavni predstavitelia a pozerat uz tiez nebudem, lebo jeho "vynovene kreacie” - nuz byt manazerkou v restike - ozaj by som ich nezaradila ako nieco uzasnejsie …
Skoda, ze zrusili "Nebicko v papulke" ta okrem dobrej kuchyne predstavovala aj krasne bohatstvo regionov s cim by sme potrebovali prerazit troska aj von, aby sa zviditelneli historicke pamiatky o ktorych niektore krajiny iba snivaju. nuz co uz...
pozdravujem vas.
z podobných máme doma silvestrovskú tradíciu už dlhé roky, len ja tvaroh natieram na rozvaľkané cesto, prekladám ako obálku a toto opakujem 3x. Pôvodný rcp bol aj s bryndzou ale tvarohové sú lepšie. Toto je jedno z mála jedál kde zjem hrudkový tvaroh. Tvoje vyzerajú veľmi chutne, uložím si rcp.
@tinca srdečná vďaka za Tvoj recept, aké jednoduché a také geniálne! Že ja trúba som ich už dávno nenapiekla :) Tak prudko koštujeme, že sa obávam, aby nám na večer k vínku niečo ostalo :) Neváhajte a upečte si ich namiesto chipsov ... Ďakujem


Poprosim o radu. Skusali ste tie tycinky uz niekto s mäkkym tvarohom (nie tym hrudkovitym) ? U nas za hranicami bohuzial hrudkovity nezozeniem len tak. Vopred vdaka! A.
@Anan (21.7.2018 19:33)

Skus s hocijakym. Matne sa mi mari ze som to v minulom tisicroci robil so socialistickym tvarohom a ten fakt nebol hrudkovity. V lepsom pripade nebol plesnivy. A k tomu som robil tvaroh s kyslou smotanou, cesnakom a vegetou ako "omackou" - namocis upecenu tycinku do "omacky" podla chuti, zhltnes. :-)

Pridaj komentár k receptu: