Tvarohové guľky

Autor receptu: editamarkos

Tieto guľky nám ponúkali v jednej reštaurácii ku sviečkovej na smotane.

3 - 4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame rozdrobený tvaroh, vaječné žĺtka, maslo, múku, strúhanku a soľ.
  2. Pridáme z bielkov šľahaný tuhý sneh.
  3. Z hotovej masy s vlhkými rukami formujeme guľky a varíme vo vriacej slanej vode. Približne po 10 minútach varenia scedíme a podávame ako prílohu.
  4. Inokedy ich ponúkame posypané na oleji opraženou strúhankou (2PL rastlinného oleja a 100g strúhanky), s kyslou smotanou ako samostatný chod. Na sladko: pridáme do cesta 50g cukru a vynecháme soľ.