Tvarohové guľky fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 20. septembra 2011

Tento istý recept som našla v kuchárskej knihe " Varíme aj bez skúseností ", ak mi zachutí tvarohová maškrtka, tak siahnem po tomto recepte.

4 - 5
porcie
15 - 20 minút
príprava
10 - 15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ( 250 ) g
2 ( 1 ) PL
2 ( 1 ) ks
200 ( 100 ) ml
3 ( 1,5 ) PL
4 ( 2 ) PL
2 - 3 l horúca ( vriaca ) - podľa potreby
2 - 3 PL na poliatie
Poleva :
800 ( 400 ) ml
1 ks
Posýpka :
200 - 300 g
3 - 4 PL
 podľa chut

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si :

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tvarohu pridáme ostatné ingrediencie a zmiešame.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naolejovanými rukami tvarujeme guľky.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kladieme do nádoby z otvormi ( dvojitým dnom ). Vedľa tejto nádoby máme pripravenú druhú nádobu, ( tieto nádoby vlastne idú jedna do druhej ).

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do nádoby s plným dnom nalejeme vriacu vodu. Tento postup sa musí robiť takto, nikdy nie, že by sme na guľky naliali horúcu vodu.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme ( ponoríme ) do nej dierkovanú nádobu s pripravenými guľkami.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme vrchnákom. Necháme vo vode asi 10 - 15 min.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzi tým si na masle opražíme strúhanku. Zmiešame smotanu s vanilkovým cukrom.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 10 - 15 min. otvoríme vrchnák nádoby, guličky vyplávali na povrch.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dierkovanú nádobu vyberieme, vodu otrasieme. Vodu zo spodnej nádoby vylejeme.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Odkvapkanú nádobu s guličkami opäť vložíme do nádoby s dnom ( v spodnej nádobe už voda nieje ). Prikryjeme, aby guličky zostali teplé.

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame so smotanou a môžeme si ich posypať aj opraženou strúhankou. DOBRÚ CHUŤ!

    Tvarohové guľky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
teším sa ľahkej príprave receptu. len aj ja mám otázku, či môžem guľky aj variť keď nemám tú zázračnú nádobu? :)
milujem tvarohové dobrotky, dokonca mám tvaroh kúpený, lebo drobec si ho vyžiadal na obedík niečo tvarohové:-))) ešte k receptu, krásne nafotený a bez pochyby chutný:-) takéto dobrotky volám gustiózne :-)))
Netreba na ne táto zaujímavá nádoba / tiež nepoznám/ varia sa vo vriacej vode asi 4 min.treba dávať pozor keď vyplávajú môžu sa vyberať.Ja som robievala bez strúhanky iba s krupicou,ale strúhanka nieje na závadu.Ako posýpku som používala všetko možné -poliate čokoládou ozdobené šlahačkou,opraženú strúhanku posypané sukrom,atď.Ale najradšej sme mali jahodovú,malinovú alebo čučoriedkovú omáčku a posypané ešte tvarohom,v Čechách mávajú tvaroh na strúhanie.Ten je výborný na posýpku.
aaach, tuto nadobu mame aj my a vobec ju nepouzivame :D :D dakujem za pripomenutie :) tvarohove gulky robim bud na parnom hrnci alebo ich normalne davam do vody..
250 g tvarohu, 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky, 1 vejce - smíchám, dělám malé kuličky a zavářím do osolené vroucí vody. Vyplavou a krásně nabydou = jsou hotové. Polít a posypat jak kdo má rád. Já cukr, skořici a máslo. Super!
Ďakujem za komentáre, samozrejme, že sa dajú variť, veď , keď ešte nebola na svete táto misa, tak sa varili. No ale, tým, že voda len zovrie a guľky sa ponoria do vody, je tu úspora energie. Jedlo sa dá v tejto mise dlhšie udržať teplé. Keď pečiem koláče alebo pagáče, odkladám ich do spodnej časti, tou mriežkovou ich prikryjem. Keď robím knedľu, tak ju po parení tiež odkladám do tejto misy. Vrchnú časť ( modrú ) občas utriem, lebo sa na nej zráža para a keď nechcem, aby knedľa alebo guľky boli mokré, utieram ju papierovou utierkou. Používam ju na rozmrazovanie a zároveň na odkvapkávanie rýb, na servírovanie, modrú časť môžem použiť ako podnos ( tácku ) na chlebíčky, koláče. Bielu misu použijem ako vrchný kryt, v prípade, že návšteva sa oneskorí a nechcem aby mi jedlo obschlo. Táto misa má široké použitie, ja ju nedám za nič na svete. Odpoveď ešte pre @marienka44 , tá nádoba je z Tupperware, volá sa " Servírovací ovál ". @orchidea , veľmi dobre ti poslúži " Profi misa ", je ešte lepšia, lebo v tej para padá do krajného žliabku, určite vieš o čom hovorím. V týchto dvoch miskách sa dajú urobiť aj cestoviny bez varenia.
perfektný recept, krásne nafotený, vďaka za info ohľadne nádoby, nepoznala som tento druh riadu, páči sa mi, že šetrí energiu. som síce v seniorskom veku, ale novinky takéhoto druhu v domácnosti rada vítam a ďakujem za dôležitú info. Tvarohové guľky sú výborné jedlo a v takej nevšednej kombinácii navrchu so smotanou som ešte neochutnala, už sa teším, ešte raz ďakuejm za super recept i radu
Zajtra,tj.10.V.idem urobiť tvoje tvarohové guľky.Cestičko som už ráz robila a veľmi sa mi páčilo.Teraz sú lacnejšie jahôdky,tak to nejako skombinujem.
Fantasticky recept. Vyskusala som ho aj napriek tomu, ze že nemám takú istú misku.No clovek sa vynajde. Mne postacil hrniec v nom parak a bolo. Odporucam. Už len podľa tohto receptu robim. Velmi pekne ďakujem

Pridaj komentár k receptu: