Foto: mariaklara
Tento istý recept som našla v kuchárskej knihe " Varíme aj bez skúseností ", ak mi zachutí tvarohová maškrtka, tak siahnem po tomto recepte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 ( 250 ) g |
|
2 ( 1 ) PL |
|
2 ( 1 ) ks |
|
200 ( 100 ) ml |
|
3 ( 1,5 ) PL |
|
4 ( 2 ) PL |
|
|
|
2 - 3 l horúca ( vriaca ) - podľa potreby |
|
2 - 3 PL na poliatie |
|
Poleva : | |
800 ( 400 ) ml |
|
1 ks |
|
Posýpka : | |
200 - 300 g |
|
3 - 4 PL |
|
podľa chut |
|
Postup
-
1
Pripravíme si :
-
2
Do tvarohu pridáme ostatné ingrediencie a zmiešame.
-
3
Naolejovanými rukami tvarujeme guľky.
-
4
Kladieme do nádoby z otvormi ( dvojitým dnom ). Vedľa tejto nádoby máme pripravenú druhú nádobu, ( tieto nádoby vlastne idú jedna do druhej ).
-
5
Do nádoby s plným dnom nalejeme vriacu vodu. Tento postup sa musí robiť takto, nikdy nie, že by sme na guľky naliali horúcu vodu.
-
6
Vložíme ( ponoríme ) do nej dierkovanú nádobu s pripravenými guľkami.
-
7
Prikryjeme vrchnákom. Necháme vo vode asi 10 - 15 min.
-
8
Medzi tým si na masle opražíme strúhanku. Zmiešame smotanu s vanilkovým cukrom.
-
9
Po 10 - 15 min. otvoríme vrchnák nádoby, guličky vyplávali na povrch.
-
10
Dierkovanú nádobu vyberieme, vodu otrasieme. Vodu zo spodnej nádoby vylejeme.
-
11
Odkvapkanú nádobu s guličkami opäť vložíme do nádoby s dnom ( v spodnej nádobe už voda nieje ). Prikryjeme, aby guličky zostali teplé.
-
12
Podávame so smotanou a môžeme si ich posypať aj opraženou strúhankou. DOBRÚ CHUŤ!
Diskusia k receptu