Tvarohové guľky (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Tento istý recept som našla v kuchárskej knihe " Varíme aj bez skúseností ", ak mi zachutí tvarohová maškrtka, tak siahnem po tomto recepte.
4 - 5 porcie |
15 - 20 minút príprava |
10 - 15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si :
- Do tvarohu pridáme ostatné ingrediencie a zmiešame.
- Naolejovanými rukami tvarujeme guľky.
- Kladieme do nádoby z otvormi ( dvojitým dnom ). Vedľa tejto nádoby máme pripravenú druhú nádobu, ( tieto nádoby vlastne idú jedna do druhej ).
- Do nádoby s plným dnom nalejeme vriacu vodu. Tento postup sa musí robiť takto, nikdy nie, že by sme na guľky naliali horúcu vodu.
- Vložíme ( ponoríme ) do nej dierkovanú nádobu s pripravenými guľkami.
- Prikryjeme vrchnákom. Necháme vo vode asi 10 - 15 min.
- Medzi tým si na masle opražíme strúhanku. Zmiešame smotanu s vanilkovým cukrom.
- Po 10 - 15 min. otvoríme vrchnák nádoby, guličky vyplávali na povrch.
- Dierkovanú nádobu vyberieme, vodu otrasieme. Vodu zo spodnej nádoby vylejeme.
- Odkvapkanú nádobu s guličkami opäť vložíme do nádoby s dnom ( v spodnej nádobe už voda nieje ). Prikryjeme, aby guličky zostali teplé.
- Podávame so smotanou a môžeme si ich posypať aj opraženou strúhankou. DOBRÚ CHUŤ!