Tvarohové guľky (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tento istý recept som našla v kuchárskej knihe " Varíme aj bez skúseností ", ak mi zachutí tvarohová maškrtka, tak siahnem po tomto recepte.

4 - 5
porcie
15 - 20 minút
príprava
10 - 15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si :
  2. Do tvarohu pridáme ostatné ingrediencie a zmiešame.
  3. Naolejovanými rukami tvarujeme guľky.
  4. Kladieme do nádoby z otvormi ( dvojitým dnom ). Vedľa tejto nádoby máme pripravenú druhú nádobu, ( tieto nádoby vlastne idú jedna do druhej ).
  5. Do nádoby s plným dnom nalejeme vriacu vodu. Tento postup sa musí robiť takto, nikdy nie, že by sme na guľky naliali horúcu vodu.
  6. Vložíme ( ponoríme ) do nej dierkovanú nádobu s pripravenými guľkami.
  7. Prikryjeme vrchnákom. Necháme vo vode asi 10 - 15 min.
  8. Medzi tým si na masle opražíme strúhanku. Zmiešame smotanu s vanilkovým cukrom.
  9. Po 10 - 15 min. otvoríme vrchnák nádoby, guličky vyplávali na povrch.
  10. Dierkovanú nádobu vyberieme, vodu otrasieme. Vodu zo spodnej nádoby vylejeme.
  11. Odkvapkanú nádobu s guličkami opäť vložíme do nádoby s dnom ( v spodnej nádobe už voda nieje ). Prikryjeme, aby guličky zostali teplé.
  12. Podávame so smotanou a môžeme si ich posypať aj opraženou strúhankou. DOBRÚ CHUŤ!