Foto: elixir
Na tvarohové nátierky ma naučila mamina, robieva ich od dávna. Jemný tvaroh sa tak stal mojim obľúbencom, dávam si ho aj samotný v hrubšej Zobraziť celý popisNa tvarohové nátierky ma naučila mamina, robieva ich od dávna. Jemný tvaroh sa tak stal mojim obľúbencom, dávam si ho aj samotný v hrubšej vrstve na pečivo, chutí mi a zasýti, má pomerne dosť bielkovín... :)
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do tvarohu dobre vmiešame mleté čierne korenie, ľanový olej a limetkovú šťavu, kto chce aj soľ.
- 2
Cibuľu aj reďkovku očistíme, pokrájame na drobno a vmiešame do tvarohu.
- 3
Natrieme na pečivo a po vrchu posypeme žeruchou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jari sa veru neviem dočkať... :)
ak máš rada chuť žeruchy, nasej si semiačko reďkovky - keď vyrastie na 2-3 lístky, jeme ho rovnako ako žeruchu. má vynikajúcu chuť. :-))
Žerucha je teraz v predjarí asi u mnohých v kurze. Zajtra sa chystám pripraviť tiež nátierku so žeruchou, ale s inými komponentmi.
@tiginko , to je kopa roztierateľného tvarohu na ňom, len so soľou a zelenina. V jednoduchosti je krása a to potvrdzuje aj tvoje foto a viem, že aj chuť.
určite vyskúšam, mne sa žiada okrem žeruchy aj mleté ľanové semienko