Tvarohová dobrota s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Zákusok namiešaný z toho , čo komora dala...

40+chladenie minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tortovú formu- 26 cm, vymažeme a vysypeme kokosom. Žĺtky, kryštálový cukor a vodu vyšľaháme. Pridáme opatrne múku, PDP, škrobovú múčku a kakao. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Korpus dáme piecť do vyhriatej rúry.
  2. Z mlieka, cukru a jahodových pudingov uvaríme hustý puding, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť.
  3. Do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor.
  4. Vychladnutý korpus uvoľníme z obruče aj zo spodného plechu, obruč umyjeme, nasadíme naspäť a korpus vrátime do formy. Z korpusu oddelíme vrchnú šupku a polejeme ho pár lyžičkami šťavy z jahodového kompótu. Okolo obruče uložíme okrúhle piškóty- plochou stranou von. Piškóty som kúpila v Lidli- sú väčšie ako klasické, sú chutné, také mäkkšie.
  5. Polovicu krému natrieme medzi piškóty a na ne uložíme odkvapkané jahody. Na ne natrieme druhú polovicu krému.
  6. Na polevu dolejeme šťavu z jahôd vodou do objemu 3 dcl, pridáme cukor a puding, už som jahodový nemala, tak som dala vanilkový a štamprlík sirupu lesná zmes. Uvaríme hustejší puding, za častého miešania ho necháme vychladnúť, nie úplne, ale tak aby sa dobre dal rozotrieť na zákusok a krém sa pri tom netopil.
  7. Hotový zákusok dáme stuhnúť do chladničky, krém sa mi vydaril, nebolo treba ani želatínu.
  8. Takto si držal tvar pri krájaní na druhý deň.