Tuniakovo-avokádová „pizza“ so stratenými vajciami

fitka3010 - fotkafitka3010, 20. augusta 2015
Tuniakovo-avokádová „pizza“ so stratenými vajciami
Foto: fitka3010

Perfektné raňajky, obed či večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov. Už 1 porcia tejto "pizze" je veľmi bohatá na selén, fosfor, Zobraziť celý popisPerfektné raňajky, obed či večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov. Už 1 porcia tejto "pizze" je veľmi bohatá na selén, fosfor, zinok, vitamíny B, železo, horčík aj vitamíny D, A a E.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g vo vlastnej šťave
2 ks
3 PL ľubovoľná
3 PL
podľa chuti
Na oblohu:
1 ks zrelé
1 ks
podľa chuti sušené




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame tuniaka zbaveného šťavy, 2 vajcia, vodu, ľubovoľnú múku (ja som použila cícerovú), soľ a korenie podľa chuti. Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej alebo olejom vystriekanej tortovej formy (s priemerom zhruba 22cm). Cesto pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch do zlatista.

  2. 2

    V malej miske si vidličkou roztlačíme avokádo na kašu. Pridáme štipku mletého čierneho korenia. Avokádo rozotrieme na upečené pizza cesto.

  3. 3

    Nakoniec si pripravíme stratené vajíčko. V menšom hrnci necháme prevrieť vodu a následne plameň znížime na minimum, aby voda nebublala. Vodu v hrnci si pomocou varešky rozvírime a vzápätí do nej vylejeme rozbité vajce. Takto ho necháme variť zhruba 4 minúty. Potom ho opatrne vyberieme z vody, položíme do stredu pizze a jemne prekrojíme. Pre najlepší efekt je odporúčané použiť čerstvé vajcia. Na záver môžeme pizzu posypať sušenými paradajkami.

Diskusia k receptu

mariamka
cesto s tuniakom .. co uz ludia nevymyslia,, zvlast sportovci :),, pekne a fundovane podany rcp, evidentne sa v tom vyznas, pekne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia