Tuniak so špargľovým pyré a s citrónovo-smotanovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 13. mája 2021
Tuniak so špargľovým pyré a s citrónovo-smotanovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

4 steaky (čerstvý)
200 g
200 g
200 g
300 ml
1/2 ks
50 ml
3 vetvičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Očistenú bielu špargľu a uvaríme domäkka. Zemiaky so špargľou rozmixujeme dohladka. Pyré zjemníme maslom a smotanou, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Tuniaka pripravíme na rozpálenej panvici s maslom, olivovým olejom a tymianom. Opečieme z oboch strán 2 minúty, aby sa nevysušil a vo vnútri ostal šťavnatý. Potom ho vyberieme na tanier, ale panvicu neumývame, lebo nám poslúži na základ pre omáčku.

  3. 3

    Do panvice vlejeme smotanu, šťavu z polovice citróna, krátko povaríme a zahustíme maslom. Pred podávaním vyšľaháme omáčku ponorným mixérom, aby bola pekne nadýchaná.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu