Čokoládové drobné pečivo
Čokoládové drobné pečivo

Trvanlivé pečivko plné čokolády videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. decembra 2021

Úžasné drobné koláčiky, ktoré sa hodia na sviatky, na Silvestra, ale aj len tak ku káve na posedenie s priateľmi. Sú veľmi jednoduché Zobraziť celý popisÚžasné drobné koláčiky, ktoré sa hodia na sviatky, na Silvestra, ale aj len tak ku káve na posedenie s priateľmi. Sú veľmi jednoduché na prípravu, takže ich zvládne naozaj každý.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/12/keksiky-plne-cokoladydrobne-pecivo.html?m=1

15-20 minút
príprava
15 minút
na 190 °C
Trvanlivé pečivko plné čokolády (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
200 g
2 ks
3 PL
2 KL
1 dl
Na plnenie:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z udaných surovín si vypracujeme polomäkké nelepivé cesto. Z cesta následne odštipkávame kúsky cesta a vyšúľame ich do guliek veľkosti orecha. Čokoládu nalámeme na kocky.

  2. 2

    Guľku cesta dlaňou spučíme na tenko, do stredu dáme kúsok čokolády a cesto uzavrieme. Takto postupujeme so všetkými guľkami.

  3. 3

    Keďže som plnila dvomi druhmi čokolády, tak som tie koláčiky, v ktorých je mliečna čokoláda ozdobila vzorom? Zľahka som natlačila vzor/odtlačok z tĺčika na mäso. Druhé koláčiky s horkou čokoládou som nechala tak.

  4. 4

    Koláčiky pokladieme na plech s papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 15 minút.

  5. 5

    Vychladnuté pečivko ozdobíme podľa seba? Ja som to plnené s mliečnou čokoládou ešte trochu počiarkala polevou. Tie čo sú plnené horkou čokoládou, tie som len pre krásu vyváľala v práškovom cukre.

    Trvanlivé pečivko plné čokolády (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečivko je výborné, chrumkavé a plné čokolády. Ak ešte nemáte napečené nič čokoládového, tak určite vyskúšajte! Prajem dobrú chuť!

  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

papradka
Vyzerajú fantasticky, ale tá čokoláda v strede bude taká "lávová" len keď budú koláčiky ešte čerstvo upečené a keď trochu postoja aj tá čokoláda stuhne a bude tvrdá?
cesminaz
@papradka (15.12.2021 21:42)

Máš pravdu. Keďže je to tabulová čokoláda, tak po niekolkých hodinách v koláčiku znova ztuhne🙂 Ale poviem ti, že to na chuti vôbec nič nemení. Koláčiky chutia úžasne čokoládovo😉 Ja ich mám uložené v krabici a teraz po niekolkých dňoch chutia ovela lepšie než v deň pečenia👍 a to aj napriek tomu, že čokoláda v nich ztuhla. Ale musím povedať, že celkom na tak tvrdo ako bola, teraz v tých koláčikoch nestuhla. Je oniečo mäkšia🙂Vyskúšaj, uvidíš, že sú fantastické!
mamec
Neskoro! :(
Už mám napečené, ale recept si ukladám. Najstarší syn má veľmi rád čokoládové.
A ako hovorí moja sestra, keď sa sťažujem, že som nestihla spraviť niečo naplánované: "Neurobila si k Vianociam, urobíš k Veľkej noci!":)
mamec
@cesminaz (17.12.2021 07:24)
Ďakujem.
Tak som to nemyslela. Času je ešte dosť, ale už mám plné všetky krabičky. A to som pôvodne chcela upiecť menej druhov ako obvykle. Ale raz na ne určite príde :)
cesminaz
@mamec 🙂 tak možno pri inej príležitosti upečieš. Ja ti ich určite vrelo odporúčam, sú výborné! @olinecka dakujem krásne za pochvalu a nahliadnutie🥰 @silvia16 dakujem krásne🥰 som rada, že sa páči.
denyany
Milá Cesminaz, vďaka za recept. Včera sme upiekli tieto keksíky a veľmi nám chutili. Výborné sú! A aké jednoduché na suroviny a prípravu! Pekné a pokojné Vianoce Ti želám.
cesminaz
@denyany (20.12.2021 18:30)

Som velmi rada milá @denyany že si s receptom spokojná🙂 Prajem ti tiež príjemné prežitie vianočných sviatkov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia