Čokoládové drobné pečivo

Trvanlivé pečivko plné čokolády (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Úžasné drobné koláčiky, ktoré sa hodia na sviatky, na Silvestra, ale aj len tak ku káve na posedenie s priateľmi.* Sú veľmi jednoduché na prípravu, takže ich zvládne naozaj každý.

15-20 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z udaných surovín si vypracujeme polomäkké nelepivé cesto. Z cesta následne odštipkávame kúsky cesta a vyšúľame ich do guliek veľkosti orecha. Čokoládu nalámeme na kocky.
  2. Guľku cesta dlaňou spučíme na tenko, do stredu dáme kúsok čokolády a cesto uzavrieme. Takto postupujeme so všetkými guľkami.
  3. Keďže som plnila dvomi druhmi čokolády, tak som tie koláčiky, v ktorých je mliečna čokoláda ozdobila vzorom? Zľahka som natlačila vzor/odtlačok z tĺčika na mäso. Druhé koláčiky s horkou čokoládou som nechala tak.
  4. Koláčiky pokladieme na plech s papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 15 minút.
  5. Vychladnuté pečivko ozdobíme podľa seba? Ja som to plnené s mliečnou čokoládou ešte trochu počiarkala polevou. Tie čo sú plnené horkou čokoládou, tie som len pre krásu vyváľala v práškovom cukre.
  6. Pečivko je výborné, chrumkavé a plné čokolády. Ak ešte nemáte napečené nič čokoládového, tak určite vyskúšajte! Prajem dobrú chuť!
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube