Pagáče

Trochu zdravšie pagáčiky z cukrovej repy

Autor receptu: nickaa

Už dlho som rozmýšľala nad zdravšou a trochu inou verziou pagáčikov z cukrovej repy. Tak a toto je môj prvý pokus, myslím, že celkom vydarený.

60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si rozdrobíme droždie do vlažného mlieka, môžeme pridať aj trochu cukru a múky. V miske si nastrúhame vopred uvarenú repku. Pridáme zmäknuté maslo, múku, semienka a soľ.
  2. Keď kvások vykvasí, môžeme pridať aj ten. Vypracujeme cesto. Ak je lepivé, pridáme trochu múky a ak naopak suché, nespojiteľné, pridáme trochu vlažného mlieka alebo vody.
  3. Necháme kysnúť na teplom mieste cca 40 minút. Potom cesto rozvalkáme a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na suchý plech a potrieme rozšlahaným vajcom. Ja som vrch posypala ešte soľou alebo vegetou. Pečieme na 200 stupňov cca 10 - 15 minút ale lepšie je ak si to postrážime. Jednoducho upečieme do zlata.