Dusená treska

Treska s hubami shimeji (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny aj liečivá. V kombinácii s rybou nemá chybu.

1
porcia
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šafranové blizny zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút postáť.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme huby shimeji, osolíme a krátko orestujeme.
  4. Precedíme k nim šafranovú vodu. Dusíme asi 10 minút.
  5. Pridáme na rezance nakrájanú tresku a spolu dusíme ďalších 10 minút.
  6. Potom vložíme na šestiny (alebo štvrtiny, podľa chuti) nakrájané paradajočky a dusíme 5 minút, v podstate ich len prehrejeme.
  7. Podávame s kuskusom.