Treska od tresknutého rybára

Autor receptu: cezar

Prečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki spolubývajúci chuť na rybku, tak podporím naše supermarkety. Niekedy sa stalo, že darovanú rybu som bol obdarovanému ešte aj pripravil, ale tento druh zábavy rýchlo stráca na aktuálnosti. Takže my športoví rybári nielen že platíme za rybárske lístky ale ešte aj za ryby. No ten kľud a zážitok pri vode nič nenahradí.

15 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Postup je jednoduchý. Na zmesi masla a oleja orestujeme cibuľku a pridáme miešanú zeleninu. Dochutíme podľa zvyklosti a presvedčenia. Netreba zeleninu dlho trápiť. Dorazí ju teplota pri zapekaní. Zvlášť opečieme plátky ryby posypané korením a soľou na masle. Do vymastenej a vysypanej misy uložíme restovanú zeleninu, na vrch plátky ryby, nastrúhaný syr a ozdobíme cherry rajčinami. A je to. Príprava rýchla a zakončenie ešte rýchlejšie.
  2. Zapekáme približne 15 minút pri teplote asi 190°C. Príloha môže byť ryža, zemiaková kaša, hranolky,....alebo aj nič. Zelenina doplní prázdne miesto v bruchu popri rybe.
  3. Dnes som nahradil včerajší recept z krkovičky ľahšie stráviteľnejšou rybou, aby si "varecháči" a hlavne "varecháčky"nemysleli, že my chlapi vieme variť len chlapské jedlá. Určite je potrebné občas odľahčiť naše tráviace ústrojenstvo.