Foto: tinca
Samotná treščia pečeň je dosť ťažká na trávenie aspoň pre mňa, ale formou nátierky ju môžem. Ja ju robím takto.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z treščej pečene zlejeme olej, dobre ju vidličkou roztlačíme. Šalotku si nakrájame na čo najjemnejšie a kapary tiež posekáme. Ak nemáte alebo neľúbite kapary, môžete použiť ako náhradu olivy. Do pečene pridáme syr v črievku, maslo a dobre vymiešame.
- 2
Dochutíme dľa vlastnej chuti horčicou, soľou, čerstvo namletým korením a citrónovou šťavou. Vychladíme.
- 3
Podávame na bagetke ozdobené kaparami a cibuľkou, prípadne obložíme zeleninou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
@tinca ja tiez nastavujem takmer kazdu pomazanku /cesnakova, rybacia, vajickova, a pod/ tavenym syrom. Z trescej pecene som neskusal este. Nastal cas skusit ;)
napriklad uz ani ja neziem bo mi je tazko z nej.a to ju mam.