Treščia nátierka

tinca - fotkatinca, 3. augusta 2014
Treščia nátierka
Foto: tinca

Samotná treščia pečeň je dosť ťažká na trávenie aspoň pre mňa, ale formou nátierky ju môžem. Ja ju robím takto.

2-3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
1/2 črievka
2 ČL
1 ks
2 ČL alebo olivy
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z treščej pečene zlejeme olej, dobre ju vidličkou roztlačíme. Šalotku si nakrájame na čo najjemnejšie a kapary tiež posekáme. Ak nemáte alebo neľúbite kapary, môžete použiť ako náhradu olivy. Do pečene pridáme syr v črievku, maslo a dobre vymiešame.

  2. 2

    Dochutíme dľa vlastnej chuti horčicou, soľou, čerstvo namletým korením a citrónovou šťavou. Vychladíme.

  3. 3

    Podávame na bagetke ozdobené kaparami a cibuľkou, prípadne obložíme zeleninou. Dobrú chuť!

    Treščia nátierka - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@mirop ty nevieš čítať, v úvode píšem že nemôžem čistú treščiu pečeň. A vôbec nemám dojem že by som ju "kazila" bola skvelá.Pomazánky sa bežne nastavujú aj syrom.
to musí byť veľmi chutné, syr do nátierky spraví vždy dobre. pekne ju zjemní, zároveň ochutí, spraví výbornú konzistenciu na roztieranie , výborné ostatné ingrediencie, pekne naservírované.
*****
každá nátierka sa nastavuje syrom alebo maslom.mne sa tento recept páči a keďže mám rád tresčiu pečeň aj na maslovom chlebe vyskúšam ju aj ako nátierku,a je mi úplne jedno čo si kto o tom myslí.ak mi bude chutiť spravím ju aj inokedy,poprípade posuniem ju známym ako výbornú,a ak nie jednoducho ju vymažem z KK.ja neznášam paradajky,a pokiaľ nejaký recept ich obsahuje,poviem si škoda že sú tam ,a nebudem písať,že takú gebuzinu by som vynechal.ak tam raz patria,tak tam asi majú byť kôli chuti.takéto recepty jednoducho ignorujem bez poznámok,a idem ďalej.

Pridaj komentár k receptu: