Treščia nátierka

tinca - fotkatinca, Prievidza, 3. augusta 2014
Treščia nátierka
Foto: tinca

Samotná treščia pečeň je dosť ťažká na trávenie aspoň pre mňa, ale formou nátierky ju môžem. Ja ju robím takto.

2-3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
1/2 črievka
2 ČL
1 ks
2 ČL alebo olivy
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z treščej pečene zlejeme olej, dobre ju vidličkou roztlačíme. Šalotku si nakrájame na čo najjemnejšie a kapary tiež posekáme. Ak nemáte alebo neľúbite kapary, môžete použiť ako náhradu olivy. Do pečene pridáme syr v črievku, maslo a dobre vymiešame.

  2. 2

    Dochutíme dľa vlastnej chuti horčicou, soľou, čerstvo namletým korením a citrónovou šťavou. Vychladíme.

  3. 3

    Podávame na bagetke ozdobené kaparami a cibuľkou, prípadne obložíme zeleninou. Dobrú chuť!

    Treščia nátierka - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
to musí byť veľmi chutné, syr do nátierky spraví vždy dobre. pekne ju zjemní, zároveň ochutí, spraví výbornú konzistenciu na roztieranie , výborné ostatné ingrediencie, pekne naservírované.
*****
@pusta a tu ti BAMBINO nevadi? Prezliekanie kabatov je tvoje hobby ako vidim.

@tinca ja tiez nastavujem takmer kazdu pomazanku /cesnakova, rybacia, vajickova, a pod/ tavenym syrom. Z trescej pecene som neskusal este. Nastal cas skusit ;)