Trenčiansky perník s jahodovou omáčkou

Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
Trenčiansky perník s jahodovou omáčkou
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
400 g
2 ČL
100 ml
1 bal.
1 PL
2 ks
200 g
200 g
500 g
100 g
4 PL
200 g
100 g
 na vymastenie plechu
 na posypanie plechu




Postup

  1. 1

    Orechy a hrozienka nasekáme. Vajcia šľaháme s cukrom, postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, práškom do perníka a kakaom, orechmi, hrozienkami a všetko spolu vymiešame.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúci perník potrieme džemom, necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovými hoblinkami.

  3. 3

    Nakoniec perník polievame podľa chuti jahodovou omáčkou, ktorú pripravíme rozvarením jahôd s 200 g kryštálového cukru.

Diskusia k receptu

irenaw
srandovné, mne sa perník spája s jeseňou a zimou. ale nemávam k nemu jahodovú omáčku, to je fakt ;-)... iba žartujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia