Trenčiansky perník s jahodovou omáčkou
Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
400 g |
|
2 ČL |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
100 g |
|
4 PL |
|
200 g |
|
100 g |
|
na vymastenie plechu |
|
na posypanie plechu |
|
Postup
-
1
Orechy a hrozienka nasekáme. Vajcia šľaháme s cukrom, postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, práškom do perníka a kakaom, orechmi, hrozienkami a všetko spolu vymiešame.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúci perník potrieme džemom, necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovými hoblinkami.
- 3
Nakoniec perník polievame podľa chuti jahodovou omáčkou, ktorú pripravíme rozvarením jahôd s 200 g kryštálového cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu