Trenčiansky perník s jahodovou omáčkou
			   Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
		   
		   cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013

Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| na vymastenie plechu | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie plechu | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Orechy a hrozienka nasekáme. Vajcia šľaháme s cukrom, postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, práškom do perníka a kakaom, orechmi, hrozienkami a všetko spolu vymiešame.
- 2
 Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúci perník potrieme džemom, necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovými hoblinkami.
- 3
 Nakoniec perník polievame podľa chuti jahodovou omáčkou, ktorú pripravíme rozvarením jahôd s 200 g kryštálového cukru.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu