Foto: medovnicek
Musím po pravde priznať, že nepoznám autorku tohto receptu. Prišiel mi na mail od bývalej kolegyne, ktorá ho zrejme od niekoho dostala. Som jej Zobraziť celý popisMusím po pravde priznať, že nepoznám autorku tohto receptu. Prišiel mi na mail od bývalej kolegyne, ktorá ho zrejme od niekoho dostala. Som jej zaň veľmi vďačná, pretože tieto trdelníkové rohlíčky sú výborné.
na 200 C °C
Suroviny
45 dkg |
|
15 dkg |
|
1 dcl |
|
8 dkg vychladnuté rozpustené |
|
12 dkg mletý |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
2 dcl vlažné |
|
1 KL |
|
5 dkg |
|
1/2 balíčka |
|
Na obaľovanie pred upečením: | |
3 ks |
|
15 dkg |
|
15 dkg |
|
Na obaľovanie po upečení: | |
15 dkg |
|
2 ks |
|
Na potieranie cesta: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie, nalejeme časť z vlažného mlieka a necháme vzísť kvások
-
2
Pridáme pre osiatu múku a ostatné suroviny, vrátane prášku do pečiva.
-
3
Cesto dobre vymiesime, až sa leskne a necháme 1 hodinu kysnúť. Je pomerne mastné, ale také má byť.
-
4
Keď vykysne, rozdelíme ho na 8 častí a spracujeme ich do bochníčkov
-
5
Každý bochníček vyvaľkáme do kruhu
-
6
Potrieme vychladnutým rozpusteným maslom
-
7
Radielkom rozdelíme na 8 častí
-
8
Stočíme od širšieho konca k užšiemu, rohlíčky necháme rovné, neohýbame ich
-
9
Každý dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom, posypeme orechami
-
10
Pečieme ich v strede rúry na 200 C cca 10 minút. Po upečení ihneď obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru
a vzhladovo podobne: varecha.pravda.sk/recepty/spiralky-fotorecept/11302-recep...
@babav už som si ten tvoj recept odložila, veľmi sa mi páči
@afataga veľmi pekne ďakujem a ten tvoj zlepšovák určite na budúce vyskúšam, lebo tie orechy potvory ozaj odpadávali
@mesiar50 nie je to úplne, že trdelník, ale chuťou ho veľmi pripomínajú, teší ma, že sa ti recept páči
@paeva ak by si bývala niekde blízko Skalice, tak tam isto by si ich na tú svadbu zohnala
@abdul :):):)
@laurika @stacy77777 @verus49 veľmi pekne ďakujem
@janger daj potom vedieť ako zlepšovák @afataga funguje
@paeva , ak mi napíšeš mailovú adresu, tak ti dám telefonický kontakt na ich výrobu v Skalici - iveta.svatikova@gmail.com
@ywett veľmi pekne ďakujem
niektoré plnené vnútri orechmi, niektoré vonku sypané :-)