Trdelníkové svadobné rohlíčky (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Musím po pravde priznať, že nepoznám autorku tohto receptu. Prišiel mi na mail od bývalej kolegyne, ktorá ho zrejme od niekoho dostala. Som jej zaň veľmi vďačná, pretože tieto trdelníkové rohlíčky sú výborné.

10 minút
na 200 C °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie, nalejeme časť z vlažného mlieka a necháme vzísť kvások
  2. Pridáme pre osiatu múku a ostatné suroviny, vrátane prášku do pečiva.
  3. Cesto dobre vymiesime, až sa leskne a necháme 1 hodinu kysnúť. Je pomerne mastné, ale také má byť.
  4. Keď vykysne, rozdelíme ho na 8 častí a spracujeme ich do bochníčkov
  5. Každý bochníček vyvaľkáme do kruhu
  6. Potrieme vychladnutým rozpusteným maslom
  7. Radielkom rozdelíme na 8 častí
  8. Stočíme od širšieho konca k užšiemu, rohlíčky necháme rovné, neohýbame ich
  9. Každý dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom, posypeme orechami
  10. Pečieme ich v strede rúry na 200 C cca 10 minút. Po upečení ihneď obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru