Veľkonočný baranček

Tradičný veľkonočný baranček (fotorecept)

Autor receptu: sikovnavareska

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame všetky suroviny okrem 4 bielkov a vyšľaháme.
  2. Potom vyšľaháme bielky na tuhý sneh.
  3. Sneh z bielkov jemne vmiešame do cesta.
  4. Vymiešané cesto potom dáme do formy na barančeka (pre istotu môžete formu aj postriekať olejom na formy na pečenie). Cesto nemusí byť až po okraj formy, lebo počas pečenia sa nafúkne.
  5. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút.
  6. Náš baranček na Veľkú noc je hotový😃 (ak barančeka nemožno po upečení vyklopiť, prikryte formu vlhkou utierkou a po cca 10 minútach formu z barančeka odstráňte).