Tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou
Foto: novalim
Dnes sme pre Vás pripravili tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou. Mňam! Vyskúšajte :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 ml (teplé) |
|
500 g |
|
3 PL (do cesta) |
|
70 g (mäkké) |
|
1 PL |
|
250 g (môžu byť aj mrazené) |
|
3 PL (mleté) |
|
3 PL (do mrveničky) |
|
1 PL |
|
1 kocka |
|
1 ČL (do kvásku) |
|
Postup
-
1
Z 250 ml teplého mlieka, kocky droždia a lyžice cukru pripravíme kvások.
- 2
500 g Promix Alfa zmesi premiešame s 3 PL práškového cukru, 70 g mäkkého masla, pridáme vykysnutý kvások a trochu mlieka tak, aby sme dosiahli nelepivú konzistenciu.
- 3
Pokropíme vodou a necháme prikryté v mise aspoň hodinu kysnúť.
- 4
Nakysnutú zmes rukami natlačíme do vymastenej formy na koláč, posypeme asi 250 g malín (môžu byť aj mrazené) a mrveničkou, na ktorú zmiešame 3 PL mletých mandlí, 3 PL práškového cukru a 1 PL masla).
- 5
Pečieme na 200 stupňoch asi pol hodinu, kým sa cesto nesfarbí do zlatohneda. Najlepšie chutí čerstvo napečený.
Tiež mrveničkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
maškrtiť kysnuté-to i naša vôľa..:-)
Ďakujeme za upozornenie. Droždie a kryštálový cukor do kvásku sme do surovín doplnili.