Tradičné slivkové gule videorecept
Nám by sa bez slivkových gúľ leto snáď ani nerátalo. A čo vy, už ste ich tieto prázdniny robili? Ak ešte nie, napravte Zobraziť celý popisNám by sa bez slivkových gúľ leto snáď ani nerátalo. A čo vy, už ste ich tieto prázdniny robili? Ak ešte nie, napravte to, v tomto videorecepte vám tri čulé dôchodkyne ukážu, ako na to.
Foto: TV Folklorika
Postup
-
1
Deň vopred v šupke uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame na pracovnú dosku.
- 2
Pridáme preosiatu hladkú múku, štipku soli, za hrsť hrubej múky a vajce. Spracujeme cesto.
- 3
Cesto vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky. Do každého kúsku cesta zabalíme odkôstkované slivky a vytvarujeme gule.
- 4
Slivkové gule uvaríme vo vriacej vode, miešame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú navrch, vyberieme ich sitkom z vody a vložíme do pekáča vymasteného maslom, opatrne premiešame, aby sa gule obalili maslom.
- 5
Podávame posypané mletým makom a cukrom podľa chuti, môžeme ešte poliať rozpusteným maslom.
Tiež slivkové gule:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nahodou vyborne video, mne sa paci.
Gulky by som si veru s velkou chutou dala. Dobre zienky navarili :-).