Tradičné kokosové ježe
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
200 g |
|
2 dl |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Poleva: | |
250 g |
|
200 g |
|
5 PL |
|
1,5 dl |
|
Na obaľovanie: | |
|
Postup
-
1
Najprv v miske vymiešame vajce s vanilínovým a práškovým cukrom. Následne pridáme med a mlieko a opäť vymiešame. Na záver dodáme múku s práškom do pečiva. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 190 °C.
- 2
Z piškóty hneď po upečení dáme dole papier a necháme ju vychladnúť. Takto vychladnutú ju nakrájame na menšie obdĺžniky, ktoré budeme máčať v poleve.
- 3
Poleva: Heru necháme rozpustiť na platni s práškovým cukrom. Pridáme kakao a nakoniec mlieko.
- 4
Každý kúsok koláča len zľahka namočíme v poleve a následne obalíme v kokose. Ukladáme na tácku a necháme stuhnúť.
- 5
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež kokosové ježe:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu