Kokosové ježe
Kokosové ježe

Tradičné kokosové ježe

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 22. decembra 2021

Suroviny

200 g
2 dl
300 g
1 ks
1 PL
1 PL
1 bal.
1 bal.
Poleva:
250 g
200 g
5 PL
1,5 dl
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv v miske vymiešame vajce s vanilínovým a práškovým cukrom. Následne pridáme med a mlieko a opäť vymiešame. Na záver dodáme múku s práškom do pečiva. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 190 °C.

  2. 2

    Z piškóty hneď po upečení dáme dole papier a necháme ju vychladnúť. Takto vychladnutú ju nakrájame na menšie obdĺžniky, ktoré budeme máčať v poleve.

  3. 3

    Poleva: Heru necháme rozpustiť na platni s práškovým cukrom. Pridáme kakao a nakoniec mlieko.

  4. 4

    Každý kúsok koláča len zľahka namočíme v poleve a následne obalíme v kokose. Ukladáme na tácku a necháme stuhnúť.

  5. 5

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha