Tortičky s karamelovo - kakaovým krémom/vegan fotorecept
Foto: zirafninka1
porcií
na 180 °C
Suroviny
Tortičky: | |
1 hrnček |
|
1 KL |
|
1/3 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 KL |
|
1 hrnček |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/2 KL |
|
3/4 KL |
|
1/4 KL |
|
Karamelový a kakaový krém: | |
250 g |
|
200 ml |
|
250 g (rastlinný tuk Alsan) |
|
1/4 KL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Do misy nalejeme sójové mlieko a pridáme jablčný ocot. Metličkou rozmiešame a necháme stáť 5 minút.
-
2
Medzitým si zmiešame cukor, kakao, soľ, sódu, prášok do pečiva a múku (v pôvodnom recepte je uvedený 1 hrnček múky, mne sa zdalo cesto riedke preto som pridala ešte 3PL navyše).
-
3
K sójovému mlieku s octom pridáme olej a vanilkový extrakt. Metličkou rozmiešame. K tekutine postupne sypeme premiešané sypké suroviny. Cesto nalejeme do muffinkových formičiek a v rúre vyhriatej na 180° C pečieme 25 minút. Recept je zo stránky http://www.eatliverun.com/vegan-chocolate-cupcakes-with-chai-buttercream/. Používala som hrnček - 240ml.
-
4
Na karamelový krém som použila cukor, tuk a mandľovu smotanu.
-
5
Cukor v hrnci upálime na karamel.
-
6
Za stáleho miešania pridáme 2 PL masla.
-
7
Postupne po troche pridávame mandľovú smotanu a soľ. Stále miešame. Keď sa všetko spojí, odstavíme. Karamelový základ necháme vychladnúť. Vychladnutý vyšľaháme so zvyšným maslom izbovej teploty.
-
8
Polovicu krému odoberieme a pridáme 4 PL kakaa. Vyšľaháme.
-
9
Oba krémy dáme do cukrárenských vrecúšok bez zdobiacej špičky. Vložíme ich do väčšieho vrecúška s hviezdicovou špičkou. Tortičky ozdobíme krémom.
Diskusia k receptu