Tortelliny plnené paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
Cesto: Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké a veľmi pružné cesto a necháme ho asi polhodinu odpočinúť. Odpočinuté cesto potom na pomúčenej doske vypracujeme na tenké plátky a z nich postupne vykrojíme okrúhle tvary na torteliny.
Plnka: Polovicu paradajok prekrojíme a vyberieme, dužinu nasekáme nadrobno. To opakujeme aj so sušenými paradajkami. Bazalkové listy zrolujeme a nakrájame, premiešame so strúhankou s časťou postrúhaného parmezánu. Pridáme soľ a korenie, ak treba, ešte pridáme strúhanku. 
Zo zmesi vyformujeme guľôčky, ktoré vkladáme do stredu vykrojeného cesta. Okraje potrieme žĺtkom a preložíme do tvaru pirôžka, rohy potrieme opäť žĺtkom a zahneme spodnú časť nahor a spojíme oba rohy. Tortelliny varíme tri až päť minút v osolenej vriacej vode. V kastróle speníme maslo a pridáme nasekanú šalviu, zvyšok cherry paradajok, vložíme tortelliny a podávame.
|