Tortelliny plnené paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup



  1. Cesto: Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké a veľmi pružné cesto a necháme ho asi polhodinu odpočinúť. Odpočinuté cesto potom na pomúčenej doske vypracujeme na tenké plátky a z nich postupne vykrojíme okrúhle tvary na torteliny.


  2. Plnka: Polovicu paradajok prekrojíme a vyberieme, dužinu nasekáme nadrobno. To opakujeme aj so sušenými paradajkami. Bazalkové listy zrolujeme a nakrájame, premiešame so strúhankou s časťou postrúhaného parmezánu. Pridáme soľ a korenie, ak treba, ešte pridáme strúhanku.


  3. Zo zmesi vyformujeme guľôčky, ktoré vkladáme do stredu vykrojeného cesta. Okraje potrieme žĺtkom a preložíme do tvaru pirôžka, rohy potrieme opäť žĺtkom a zahneme spodnú časť nahor a spojíme oba rohy. Tortelliny varíme tri až päť minút v osolenej vriacej vode. V kastróle speníme maslo a pridáme nasekanú šalviu, zvyšok cherry paradajok, vložíme tortelliny a podávame.