Torta zo Švédska (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept na tortu mám od synovca zo Švédska . Dal mi ho asi pred 15 rokmi , keď tu bol na návšteve. Pri listovaní v písanke s receptami som naňho natrafila . Už som ho dávno nepiekla. Podelím sa oňho s vami.

40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravila som si formu v tvare srdca. Vystrihla som si papier na pečenie v tvare srdca , boky som vymastila a vysypala hladkou múkou.
  2. Vajíčka som vyšľahala s cukrom . Pridala som kakao.
  3. Preosiala som 1 dcl hladkej múky , 1 dcl Solamylu s 2 čl kypriaceho prášku . Metličkou som zapracovala do vyšľahaných vajíčok .
  4. Cesto som dala do pripravenej formy .
  5. Rúru som vyhriala na 180 stupňov.Pri vkladaní plechu som teplotu znížila na 160 . Tortu som piekla 40 minút .
  6. Upečenú tortu som vybrala z formy , stiahla som papier na pečenie .
  7. Vychladnutú tortu som prerezala na dve časti .
  8. Tu už opraty prevzala vnučka .Na tortu natrela tvarohovo šľahačkový krém , na to poukladala maliny a černice . Vrchnú časť sme trochu poliali sirupom.
  9. Zvyšok malín a černíc som trochu povarila. Ovocie pustilo šťavu .
  10. V malom hrnčeku som v troške vody rozmiešala 1 pl vanilkového pudingu , ktorý som pridala k ovociu .
  11. Prevarila som ho s ovocím a dala som ho na vrchnú časť torty .