Torta - z lásky pre mamu
Foto: nika168
Svieža smotanová torta zdobená ovocím
na 180 °C
Suroviny
180 gramov |
|
100 gramov |
|
1 kus |
|
80 gramov |
|
6 kusov |
|
400 gramov |
|
250 ml |
|
1 kus |
|
3 lyžice (likér) |
|
3 kusy |
|
50 gramov |
|
akýkoľvek |
|
|
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Horkú čokoládu roztopíme nad parou a mierne vychladnutú ju prilejeme do žĺtkovej zmesi. Primiešame hladkú múku s PDP a na záver tuhý sneh z bielkov. Dáme piecť do rúry na 170 - 180 stupńov približne 35 minút, Závisí od rúry.
- 2
Pripravíme si mascarpone krém. Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom, Amarettom. Do smotany dáme stužovač a vyšľaháme šľahačku , ktorú primiešame do mascarpone. Vznikne nám ľahký a veľmi chutný krém. Krém si rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice primiešame kokosovú múčku.
- 3
Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme, pláty natrieme rozohriatym džemom a navrstvíme krémami, uhladíme a na záver ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Či už zdobíme ako ovocnú, čokoládovú verziu, či už urobíme nahú tortu ako ja, alebo drip tortu. Prikladám aj ďaľšiu fotografiu z boku. Chuťou sa určite zavďačíte akémukoľvek náročnému labužníkovi. Tento krém je klasika, ktorou nič nepokazíte, je svieži, nie tak ťažký, aké bývajú maslové krémy /hoci niežeby ani tie nechutili vynikajúco :) /
Tiež smotanová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem Vám veľmi pekne, nápodobne prajem pevné zdravie :) viete, moja mamina si zaslúži ešte aj omnoho viacej - torta je len príjemný malý sladký dodatok :D