Smotanová torta
	        Torta - z lásky pre mamu
	        Autor receptu: nika168
	         
	        
	        Svieža smotanová torta zdobená ovocím 
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.  Horkú čokoládu roztopíme nad parou a mierne vychladnutú ju prilejeme do žĺtkovej zmesi. Primiešame hladkú múku s PDP a na záver tuhý sneh z bielkov. Dáme piecť do rúry na 170 - 180 stupńov približne 35 minút, Závisí od rúry. 
- Pripravíme si mascarpone krém. Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom, Amarettom. Do smotany dáme stužovač a  vyšľaháme šľahačku , ktorú primiešame do mascarpone. Vznikne nám ľahký a veľmi chutný krém. Krém si rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice primiešame kokosovú múčku. 
- Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme, pláty natrieme rozohriatym džemom a navrstvíme krémami, uhladíme a na záver ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Či už zdobíme ako ovocnú, čokoládovú verziu, či už urobíme nahú tortu ako ja, alebo drip tortu. Prikladám aj ďaľšiu fotografiu z boku.  Chuťou sa určite zavďačíte akémukoľvek náročnému labužníkovi. Tento krém je klasika, ktorou nič nepokazíte, je svieži, nie tak ťažký, aké bývajú maslové krémy /hoci niežeby ani tie nechutili vynikajúco :) /