Torta s anglickým maslovým krémom
, 24. novembra 2012
Foto: Robert Hüttner, Stanislav Malák
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme odvážené prísady. Smotanu zvoľna prevaríme na strednom ohni. Pridáme pozdĺžne rozpolený vanilkový struk. Oddelíme bielky. Žĺtky dáme do misy. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme metlou. Za neustáleho silného šľahania prilievame horúcu smotanu. Vaječnú smotanu prelejeme späť do hrnca a postavíme na mierny oheň. Krém zvoľna zahrievame za stáleho miešania gumovou stierkou. Keď zhustne, precedíme cez sito. Prelisujeme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Heru maslovú izbovej teploty dáme do misy. Najvyššou rýchlosťou šľaháme 15 minút, až je Hera maslová husto napenená. Hera musí byť biela a hustá ako šľahačka. Za stáleho miešania postupne pridávame vanilkový krém.
- 2
Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predohriatej trúbe na 175 °C asi 30−40 minút. Vychladnutý korpus naplníme krémom. Dozdobíme bielou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu