Torta s anglickým maslovým krémom

Šéfkuchár Marek Petrán
, 24. novembra 2012
Torta s anglickým maslovým krémom
Foto: Robert Hüttner, Stanislav Malák
4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Krém:
1/4 l
1
4
100 g
250 g
Korpus:
200 g
200 g
4
1 dl
1 dl
1
1
Na ozdobu:
40 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme odvážené prísady. Smotanu zvoľna prevaríme na strednom ohni. Pridáme pozdĺžne rozpolený vanilkový struk. Oddelíme bielky. Žĺtky dáme do misy. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme metlou. Za neustáleho silného šľahania prilievame horúcu smotanu. Vaječnú smotanu prelejeme späť do hrnca a postavíme na mierny oheň. Krém zvoľna zahrievame za stáleho miešania gumovou stierkou. Keď zhustne, precedíme cez sito. Prelisujeme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Heru maslovú izbovej teploty dáme do misy. Najvyššou rýchlosťou šľaháme 15 minút, až je Hera maslová husto napenená. Hera musí byť biela a hustá ako šľahačka. Za stáleho miešania postupne pridávame vanilkový krém.

  2. 2

    Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predohriatej trúbe na 175 °C asi 30−40 minút. Vychladnutý korpus naplníme krémom. Dozdobíme bielou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia