Torta s anglickým maslovým krémom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30-40 minút na 175 °C |
Postup- Pripravíme odvážené prísady.
Smotanu zvoľna prevaríme
na strednom ohni.
Pridáme pozdĺžne rozpolený
vanilkový struk. Oddelíme
bielky. Žĺtky dáme
do misy. K žĺtkom pridáme
cukor a vyšľaháme metlou. Za neustáleho silného šľahania
prilievame horúcu smotanu. Vaječnú
smotanu prelejeme späť
do hrnca a postavíme na mierny
oheň. Krém zvoľna zahrievame
za stáleho miešania gumovou stierkou.
Keď zhustne, precedíme cez
sito. Prelisujeme a necháme vychladnúť
na izbovú teplotu. Heru
maslovú izbovej teploty dáme
do misy. Najvyššou rýchlosťou šľaháme
15 minút, až je Hera maslová
husto napenená. Hera musí
byť biela a hustá ako šľahačka.
Za stáleho miešania postupne pridávame
vanilkový krém.
- Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom,
postupne prilievame vodu a olej.
Premiešame a prisypávame múku
s práškom do pečiva a citrónovou
kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý
sneh a zľahka zamiešame do cesta.
Pečieme v predohriatej trúbe na 175 °C
asi 30−40 minút. Vychladnutý korpus
naplníme krémom. Dozdobíme
bielou čokoládou.
|