Foto: mirop
Chutny a jednoduchy kolac od kolegyne z anglicka, pre mna prekvapenie ako moze mrkva fungovat v kolaci... jednoduche a vsetko v jednej mise :)
príprava
na 185 °C
Suroviny
300 g |
|
2 dl |
|
4 ks (celé) |
|
275 g |
|
1 balíček |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
350 g (strúhaná) |
|
50 g (sekané) |
|
(nemusia byť) |
|
Postup
-
1
cukor, vajcia a olej vymiesame do peny
-
2
pridame muku, vanilkovy cukor, prasok do peciva, sodu, sol, skoricu a zase spracujeme
-
3
zapracujeme mrkvu a orechy (pripadne hrozienka)
-
4
vylejeme do maslom vymazanej a mukou vysypanej formy
-
5
pecieme na 185 stupnoch asi 80 minut (osvedcilo sa mi asi po 40 minutach prekryt kolac alobalom)
-
6
Prekrojime a natrieme pikantnym dzemom napr. ribezlovym...
-
7
Diely opat spojime a polejeme cokoladou a ozdobime podla nalady.... :) Original by sa mal potriet kremom z 150 g kremoveho syra napr. Philadelphia, 100 g masla a 200 g praskoveho cukru ale mne sa to zdalo uz moc sladke a tazke...
[] Mrkva je v kolacoch vyborna.
Napadať recept človeku, ktorý si dovolil mať iný názor ako ostatní, to je takí slovenské. :-(