Torta pre oslávenkyňu fotorecept
Foto: luwinka
Torta sa vydarila , chutila . Oslava dobre dopadla.
porcií
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
180 g |
|
3 PL |
|
0,5 dcl |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
200 g |
|
0,5 l |
|
2 ks |
|
|
|
80 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
Ozdoba: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu, olej. Múku rozmiešame s práš. do pečiva a kakaom. Pridáme do cesta a ešte pridáme zľahka vymiešaný sneh z bielok.
-
2
Tortovú formu si vymastíme tukom a celú po obvode vysypeme múkou, do ktorej dáme cesto. Upečieme na 180 stupňov 35 minút. Ak je upečená, tak ju necháme vychládnuť a potom ju z formy vyberieme.
- 3
Prerežeme ju na 2 diely.
- 4
Plnka: Uvaríme puding s vanilkovým cukrom, do ktorého pridáme trochu rumovej arómy a miešame ho nahladko do vychládnutia. Maslo vymiešame s práš. cukrom. Potom pridávame po častiach do maslovej hmoty puding a miešame ho na hladko, aby nám vznikla vanilková plnka.
- 5
Na spodný diel korpusu nanesieme plnku a rovnomerne ju rozotrieme.
- 6
Poukladáme nakrájané banány na plnku. Druhý diel potrieme džemom.
- 7
Prikryjeme vrchným dielom spodný a mierne zatlačíme.
- 8
Teraz si spravíme obe šľahačky podľa návodu na obale. Najskôr bielu suchú šľahačku.
- 9
A teraz parížsku, tiež podľa návodu na obale.
- 10
Ozdobíme celú tortu.
- 11
Dáme ju stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky a pokrájame ju na rezy.
- 12
V reze.
- 13
Chutila:-)
- 3
Chceme Vam oznamit, ze ste vyhrali v nasej sutazi:
varecha.pravda.sk/sutaze/sutaz-vyhercovia-rozlucka-s-leto...
Prosime, zaslite nam mailom na redakcia @varecha.sk Vasu postovu adresu, na ktoru Vam mozeme zaslat vyhru. Dakujeme.