Foto: cenculka30
Postup
-
1
Do rozpusteného masla vmiešame kyslú smotanu a soľ. Pridáme múku a vypracujem hladké cesto. Vypracované cesto dáme do chladničky na 30 minút. Cesto rozdelíme na 8 časti. Z každej časti vyvaľkáme tenký kruh asi 25cm a pečieme v rúre na 220 °C 7-8 minút do zlatohneda.
- 2
Do hrnca nalejeme 800 ml mlieka a pridáme cukor a za občasného miešania necháme zovrieť. V 200 ml mlieka si rozmiešame vajcia, múku a vanilkový cukor a vlejeme k vriacemu mlieku a varíme kým krém nezhustne. Do vychladeného krému primiešame maslo a brandy. :)
- 3
Upečené platy cesta plníme krémom a v polovičke torty na jeden plat cesta dáme višňový džem a na ten zas cesto a potom ďalej plníme krémom. Jedno upečené cesto pomrvíme a to posypeme ako poslednú vrstvu na krem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem za upozornenie :)