Torta Napoleon

Autor receptu: cenculka30

Suroviny

Postup

  1. Do rozpusteného masla vmiešame kyslú smotanu a soľ. Pridáme múku a vypracujem hladké cesto. Vypracované cesto dáme do chladničky na 30 minút. Cesto rozdelíme na 8 časti. Z každej časti vyvaľkáme tenký kruh asi 25cm a pečieme v rúre na 220 °C 7-8 minút do zlatohneda.
  2. Do hrnca nalejeme 800 ml mlieka a pridáme cukor a za občasného miešania necháme zovrieť. V 200 ml mlieka si rozmiešame vajcia, múku a vanilkový cukor a vlejeme k vriacemu mlieku a varíme kým krém nezhustne. Do vychladeného krému primiešame maslo a brandy. :)
  3. Upečené platy cesta plníme krémom a v polovičke torty na jeden plat cesta dáme višňový džem a na ten zas cesto a potom ďalej plníme krémom. Jedno upečené cesto pomrvíme a to posypeme ako poslednú vrstvu na krem.