Torta Napoleon
Autor receptu: cenculka30
Postup
- Do rozpusteného masla vmiešame kyslú smotanu a soľ. Pridáme múku a vypracujem hladké cesto. Vypracované cesto dáme do chladničky na 30 minút. Cesto rozdelíme na 8 časti. Z každej časti vyvaľkáme tenký kruh asi 25cm a pečieme v rúre na 220 °C 7-8 minút do zlatohneda.
- Do hrnca nalejeme 800 ml mlieka a pridáme cukor a za občasného miešania necháme zovrieť.
V 200 ml mlieka si rozmiešame vajcia, múku a vanilkový cukor a vlejeme k vriacemu mlieku a varíme kým krém nezhustne. Do vychladeného krému primiešame maslo a brandy. :)
- Upečené platy cesta plníme krémom a v polovičke torty na jeden plat cesta dáme višňový džem a na ten zas cesto a potom ďalej plníme krémom.
Jedno upečené cesto pomrvíme a to posypeme ako poslednú vrstvu na krem.