Čokoládová torta
Torta na rodinnú oslavu (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Torta veľmi chutila oslávencovi aj pozvaným hosťom.
Postup
- Vymiešame žĺtky do peny. Pridáme postupne vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov, ktorý zľahka zamiešame.
- Teraz si formu vymastíme a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto. Upečieme na 180 stupňov 35 minút.
- Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť.
- Potom ho vyklopíme z formy.
- Keď je úplne vychladnutý, tak ho prekrojíme na 2 diely.
- Parížsky krém: Najlepšie ešte deň pred plnením torty večer si dáme do hrnca smotanu a na kúsky polámanú čokoládu.
- Necháme ju roztopiť a len chvíľu ju povaríme, len čo prejde varom. Odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.
- Na noc ju dáme do chladničky.
- Na druhý deň prešľaháme elektrickým šľahačom, pridáme roztopené maslo a zašľaháme, aby nám vznikol parížsky krém.
- Teraz spodný diel korpusu natrieme krémom.
- Prikryjeme druhým dielom a mierne zatlačíme.
- Teraz si urobíme šľahačku podľa návodu na obale.
- Povrch torty som ozdobila tak, ako je na obrázku. Srdiečko som vystrihla z papiera, položila na vrch korpusu. Kolom dokola som ozdobila celú tortu šľahačkou a ozdobnými cukríkmi a čokoládovými kúskami. Potom som zodvihla papier a vzniklo mi srdiečko, do ktorého som naliala citrónovú polevu. Okolo srdiečka som ešte ozdobnou rúrkou spravila dokola zo šľahačky ozdobu a do vnútra srdiečka som dala ešte ozdobné cukríky. Nechala som zaschnúť. Dala som tortu na pár hodín do chladničky stuhnúť.
- Torta v reze.
- Chutila všetkým :-)