Torta Ľadový vietor fotorecept
Foto: pn
Zase niečo z Chorvátska. Tentokrát ovocná torta, ktorá nesmie chýbať na slávnostnom stole.
na 140 °C
Suroviny
Snehové korpusy: | |
12 ks |
|
300 g |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
3 KL |
|
Žĺtkový krém: | |
12 ks |
|
150 g |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
Šľahačkový krém: | |
500 ml |
|
Na potretie celej torty: | |
300 ml |
|
Okrem toho: | |
(kivi, banány, lesné plody...) |
|
Postup
-
1
Zo 4 bielkov, 100 g kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 1 kávovú lyžičku Gustinu a 1 KL octu. Do tortovej formy (priemer 26 cm) dáme papier na pečenie a vyšľahaný sneh dáme do formy. Vyhladíme a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 140 °C na 50 minút. V rúre sa sneh nafúkne, ale potom spľasne. Takto pripravíme 3 snehové korpusy. Ja som dva piekla naraz, lebo mám rúru s ventilátorom.
-
2
Žĺtkový krém: Zo žĺtkov, cukru, mlieka a pudingu uvaríme puding, ktorý potom prikryjeme fóliou, aby sa na ňom nespravila šupka. Keď vychladne, pridáme maslo a krém dobre vymiešame.
-
3
Šľahačkový krém: Vyšľaháme rastlinnú šľahačku.
-
4
Pripravíme si ovocie. Originál ovocie do tejto torty je kivi, banány a jahody. Ja som dnes dala banány, lesnú zmes a kivi. Vy môžete dať čo máte radi. Ja mám najradšej keď je celá jahodová. Robila som ju na objednávku, tak pani si ovocie vybrala sama. Na prvý korpus dáme 1/3 žĺtkového krému, naň poukladáme banány pokrájané na kolieska a na to 1/3 šľahačky. Na šľahačku položíme druhý korpus a pokračujeme vo vrstvení - krém, ovocie, šľahačka, tretí korpus, krém, ovocie a šľahačka. Dáme stuhnúť do chladničky.
-
5
Druhý deň som vyšľahala šľahačku a potrela celú tortu. Ozdobila som k narodeninám. Vy môžete dať na šľahačku ovocie, banány nedávajte lebo budú čierne. Jedna moja rada: Ak nechcete piecť tri korpusy, tak zo surovín pripravte jeden plát, dajte ho upiecť na plech. Keď je upečený, prekrojte ho na tri obdĺžniky. Plňte ako tortu a budete mať rezy.
-
6
Torta v reze.
Ďakujem