Mäsová nátierka

Topoľčianska domáca nátierka (fotorecept)

Autor receptu: pilcik

Tento recept nám doniesol priateľ z Topoľčian, preto ju tak voláme. Je to recept na pomalý hrniec.

18-20
porcií
35 minút
príprava
480 minút
na 90-95 °C

Postup

  1. Bravčové pliecko a slaninu pokrájame na menšie kusy. Cesnak ošúpeme a posekáme na kúsky. Čili krájame na malé kúsky. Všetko to spojíme aj s korením, trochu premiešame a dáme do pomalého hrnca. Zalejeme 0,2 dcl mlieka. Pozor nesolíme až na záver. Hrniec zapneme na LOW a na 8 hodín. To je 90 °C - 95 °C.
  2. Pol hodinu pred koncom pridáme pokrájanú pečienku. Po vypnutí hrnca necháme trochu vychladnúť a zomelieme dvakrát najemno. Teraz pridáme rozšľahané vajcia, mletý zázvor,z vyšok smotany a osolíme. Premiešame a naplníme poháre. Dáme do pary pri 90 °C na 120 minút.
  3. Necháme vychladnúť do druhého dňa a môžeme konzumovať. Mne vyšlo 9 pohárov 3,3 dcl.