Topinamburová polievka
Topinamburový krém s treskou
Autor receptu: redakcia
Postup- Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na druhý
deň ju vyberieme, vodu prelejeme do hrnca, zohrejeme,
vypneme tesne pod bodom varu, vložíme vločky,
granuly dashi a necháme lúhovať pol hodiny.
- Tresku nakrájame na väčšie kocky a marinujeme
30 minút v teriyaki omáčke.
- Medzitým v hrnci roztopíme maslo a šalotku urestujeme tak, aby
nezmenila farbu. Vložíme očistené a na kocky pokrájané topinambury, zľahka restujeme a zalejeme precedeným vločkovým vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút alebo kým topinambury nie sú úplne mäkké. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom,
prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme morskou soľou.
- Marinovanú tresku bez šťavy
opečieme z každej strany na
masle, položíme na topinamburový krém a dochutíme
koriandrovým olejom.
|