Sterilizovaná cvikla

diabambulka - fotkadiabambulka, 4. septembra 2011

Určite je tu tiež veľa receptov aj na túto dobrú zaváraninu a ja Vám posielam svoj osvedčený recept, ktorý sme robili cez víkend...Hovorí sa, Zobraziť celý popisUrčite je tu tiež veľa receptov aj na túto dobrú zaváraninu a ja Vám posielam svoj osvedčený recept, ktorý sme robili cez víkend...Hovorí sa, že keď chcete mať dobrý krvný obraz jedzte cvikľu :-) čo je na tom pravda tak to neviem...

Suroviny

3500 g uvarená a očistená
Nálev :
2000 ml
50 g
150 g
200 ml
5 ks
6 ks
1 čajová lyžička
podľa chuti očistený a nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Cvikľu si uvaríme a ošupíme. Nakrájame na kolieska a potom popretláčame cez koliesko s ktrorým robíme zemiaky na zemiakový šalát. Medzitým si pripravíme nálev. Uvaríme vodu, pridáme cukor, ocot, soľ, bobkový list, rascu a korenie . Uvarený nálev precedíme a zalejeme nakrájanú alebo nastrúhanú cvikľu ( jediné čo tam nechávam je rasca ) a necháme postáť minimálne 3 hodiny, alebo pol dňa. Pred plnením do fliaš nastrúhame chren a pridáme ku cvikli ( chren pridávame podľa vlastnej chuti ). Všetko spolu dobre premiešame a plníme pripravené poháre na zaváranie. Zalejeme nálevom, zavíčkujeme a sterilizujeme krátko stačí 5-10 minút, len toľko aby nám chytilo viečko, pretože cvikľa už je uvarená :-)))

  2. 2

    Hotovo :-)

    Sterilizovaná cvikla - obrázok 2

Diskusia k receptu

aroooo
Ahoj @diabambulka ,cviklu som zvykla zavárať aj aj, no už druhý rok mi nejako nenarástla/sucho/,nálev robím:6 dcl ocot, 2 litre vody,40 dkg cukor, 10 dkg soľ/dávam trochu menej/1/2 mokka lyž. anýz,toľko aj fenykel a aj rasca.Všetko zmiešať, prevariť, precediť a naliať na uvarenú, ošúpanú a postrúhanú/mixérom na väčšie slzičky/ cviklu, dať do pohárov, pridať trochu chrenu a sterilizovať ako ty.Pozdravujem malého.
bozenam
práve som dokončila sterilizovať cviklu robila som s chrenom a zelerom zo zelerom som robila prvý krát uvidím aká bude dám vedieť
diabambulka
aroooo ahoj, chcem sa opýtať má cvikľa inú chuť keď pridáš fenikel ? veľmi zaujímavý a odskúšaný aj ten tvoj recept, naozaj je obdobie cvikle cez zimu ku mäsku výborná vec :-)))

1x hanach
aroooo
@diabambulka , ten recept mi dala známa, ktorá pracovala u nás v konzervárni, ktorá už dávno nefunguje.Skús, daj aj aníz aj fenikel a rascu a pár koliesok chrenu, raz som nemala čerstvý, dala som aj asi pol KL kúpeného strúhaného zavareného. No mne to moje chutí, je to iné ako dávali v reštauráciách,kde mi to pripomínalo ozaj repu a toto moje môžem kľudne jesť aj samotné.
astheart
Dávám buď kmín, nebo fenykl. S fenyklem má jinou chuť, ale je zajímavá a mně osobně chutná.
1x eluska
diabambulka
aroooo, ok, vyskúšam ale na budúce, pretože tento rok už je zavarená, atk na budúce sa nechám inšpirovať tvojou klasikou :-)))
vlasatka
Ja sa chcem spýtať, či nie je podľa tohoto rcp.cvikla príliš sladká. Pozerám, že sa tu píše na 2 l vody iba 2 dl octu. Skôr by som sa prikláňala k nálevu @aroooo . Cvikla je dosť sladká a mám radšej pikantnejší nálev.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia