Určite je tu tiež veľa receptov aj na túto dobrú zaváraninu a ja Vám posielam svoj osvedčený recept, ktorý sme robili cez víkend...Hovorí sa, Zobraziť celý popisUrčite je tu tiež veľa receptov aj na túto dobrú zaváraninu a ja Vám posielam svoj osvedčený recept, ktorý sme robili cez víkend...Hovorí sa, že keď chcete mať dobrý krvný obraz jedzte cvikľu :-) čo je na tom pravda tak to neviem...
Suroviny
| 3500 g uvarená a očistená | 
                                                             | 
                                                    
| Nálev : | |
| 2000 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čajová lyžička | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti očistený a nastrúhaný | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cvikľu si uvaríme a ošupíme. Nakrájame na kolieska a potom popretláčame cez koliesko s ktrorým robíme zemiaky na zemiakový šalát. Medzitým si pripravíme nálev. Uvaríme vodu, pridáme cukor, ocot, soľ, bobkový list, rascu a korenie . Uvarený nálev precedíme a zalejeme nakrájanú alebo nastrúhanú cvikľu ( jediné čo tam nechávam je rasca ) a necháme postáť minimálne 3 hodiny, alebo pol dňa. Pred plnením do fliaš nastrúhame chren a pridáme ku cvikli ( chren pridávame podľa vlastnej chuti ). Všetko spolu dobre premiešame a plníme pripravené poháre na zaváranie. Zalejeme nálevom, zavíčkujeme a sterilizujeme krátko stačí 5-10 minút, len toľko aby nám chytilo viečko, pretože cvikľa už je uvarená :-)))
- 2
 Hotovo :-)
                                                     - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu