Tokáň

Autor receptu: milkameli

Tento výborný recept som našla pred niekoľkými rokmi v Živote a robím ho pri každej oslave alebo nejakej významnej návšteve. Každému veľmi chutí.

Postup

  1. Mäso pokrájame na rezance a osolíme ho. V miske zmiešame maizenu, mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, kari korenie, podľa chuti worčester, premiešame s mäsom.
  2. Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanú na kocky. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, a papriku pokrájanú na kocky. Pridáme pokrájané huby.
  3. Postupne pridávame mäso a za stáleho miešania a obracania ho opražíme. Potom podlejeme vodou. Pod pokrývkou dusíme do mäkka. Často miešame. Pred ukončením dusenia pridáme kečup, necháme prevrieť a podávame. Najlepšie chutí s ryžou, alebo opekanými zemiakmi