Tofu v pomarančovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky. Pripravíme si ostatné suroviny.
  2. V panvici rozohrejeme trochu sezamového oleja a tofu opražíme zo všetkých strán.
  3. Keď začne hnednúť pridáme hrsť pokrájaných fazuľových luskov.
  4. Po 3 - 4 minútach odstavíme.
  5. V menšom hrnci zmiešame pomarančovú šťavu,
  6. sójovú omáčku,
  7. cukor a ryžový ocot.
  8. Do hrnca ešte pridáme strúhaný zázvor, najemno nakrájaný cesnak a jarnú cibuľku.
  9. Omáčku krátko povaríme. Na záver ju zahustíme kukuričným škrobom rozpusteným v malom množstve vody.
  10. Omáčku prelejeme do panvice k tofu a spolu krátko prehrejeme. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  11. Tofu servírujeme posypané nasucho praženými sezamovými semienkami. Ako prílohu sme mali ryžu. Zdroj: http://www.theveggiegal.com/blog/?p=4465