zatvoriť
VYTLAČIŤ
Tofu v pomarančovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
400 g
tofu
olej sezamový
hrsť
fazuľkové lusky zelené
1/3 hrnčeka
pomarančová šťava
1/3 hrnčeka
sójová omáčka
2 - 3 PL
cukor trstinový
4 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľka jarná
2 PL
ocot ryžový
zázvor
1 - 2 PL
kukuričný škrob
soľ
korenie čierne mleté
sezamové semienka
Postup
Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky. Pripravíme si ostatné suroviny.
V panvici rozohrejeme trochu sezamového oleja a tofu opražíme zo všetkých strán.
Keď začne hnednúť pridáme hrsť pokrájaných fazuľových luskov.
Po 3 - 4 minútach odstavíme.
V menšom hrnci zmiešame pomarančovú šťavu,
sójovú omáčku,
cukor a ryžový ocot.
Do hrnca ešte pridáme strúhaný zázvor, najemno nakrájaný cesnak a jarnú cibuľku.
Omáčku krátko povaríme. Na záver ju zahustíme kukuričným škrobom rozpusteným v malom množstve vody.
Omáčku prelejeme do panvice k tofu a spolu krátko prehrejeme. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Tofu servírujeme posypané nasucho praženými sezamovými semienkami. Ako prílohu sme mali ryžu. Zdroj: http://www.theveggiegal.com/blog/?p=4465